Meny
Lukk
Foto: NBF

Velsmakende lansering av kokebok

De drøyt 200 som var til stede på lanseringen av kokeboken Enda grønnere, fikk med seg både kulturelle og kulinariske godbiter.

Norsk Bokforlag lanserte den nye kokeboken av Bjørn Olav Nordahl, Enda grønnere, med en stor fest i Adventistkirken i Mjøndalen i går. Drøyt 200 personer hadde meldt seg på til arrangementet der de fikk høre forfatterens opplevelser på jakt etter nye vegetariske og veganske oppskrifter i den stolte matkulturen på Sicilia.

Kjøkkensjefer rundt omkring på den Italienske øya åpnet dørene til sine kjøkken for nordmannen og delte villig av oppskrifter og teknikker. Supplert med egenkomponerte oppskrifter og impulser fra en del andre steder har det blitt til en 200 sider kokebok med 80 nydelige oppskrifter, appetittvekkende bilder og sjarmerende fortellinger. Enda grønnere, er en kokebok som garantert vil utvide ditt vegetariske repertoar.

Og de som var med på lanseringsfesten, fikk virkelig smake hvor nydelig den vegetariske maten Bjørn Olav Nordahl byr på, er.

– Det er det mest velsmakende koldtbordet jeg har vært på, på lange tider.

– Zuchiniboller av en annen verden.

– Med sånn mat kunne jeg blitt vegetarianer på dagen.

– Den beste Tzatzikien nord for Peloppones.

Det var noen av kommentarene fra svært fornøyde gjester etter at de hadde fordøyd de kulinariske inntrykkene. Utvalget var så stort at mange neppe klarte å smake på alt.

Noen kaller Nordahl en multikunstner. Med god grunn. Han tryller fram de lekreste rettene fra kjøkkenet, er en språkkunstner av rang og i boka ser vi bilder som viser at han elsker å uttrykke seg gjennom fotografier.

– Hvis dette er det nivået han driver det til med noe som jeg forstår bare er hobby, da undrer jeg virkelig på hva han leverer i det som er jobben, sa en av dem som stilte seg opp for å få kokeboken signert.

Køen av dem som ville sikre seg kokebøker med hilsen og signatur fra forfatteren, var lang. Noen stod der med favnen full av bøker. De var tydeligvis klar over at en kokebok signert Nordahl ville falle i smak hos slektninger som skulle ha en gave. Mange kjøpte også Nordahls første kokebok, Kind of Green, som straks har solgt i 15 000 eksemplarer.

Kjøp boken på Norsk Bokforlag!

Tilbake til nyhetsarkiv