Meny
Lukk
Willy Hugstmyr t.v., mottar blomster fra Tom Angelsen, leder for nordnorsk distrikt, for 50 år i tjeneste for Adventistkirken.
Foto: S. Wallner

Willy Hugstmyr går av etter 50 år

Willy og Gerd fulgte kallet til å tjene i Nord-Norge.

I slutten av august gikk Willy Hugstmyr ut av formell tjeneste i Adventistkirken. Han har arbeidet som litteraturevangelist, leder for litteraturavdelingen først i NND, så i ØND, og deretter i tidligere Vestnordisk union. Han har vært kapellan på Rehabiliteringssenteret Nord-Norges Kurbad (nå ViGØR Rehabiliteringssykehus) pastor, distriktsleder i Nordnorsk distrikt, og til slutt som pastor i aktiv pensjonstjeneste.

Willy har arbeidet i Adventistkirken i over femti år, de fleste årene i Nord-Norge, med unntak av 12 år i Oslo som leder for litteraturarbeidet.

– Hvorfor flyttet du til Nord-Norge og begynte som litteraturevangelist, Willy?

– Som nyutdannet laborant hadde jeg fått en god stiling ved Eidanger Salpeterfabrikker Norsk Hydro, men både Gerd og jeg følte et kall om å flytte til Nord-Norge for å tjene Herren der som litteraturevangelist. Vi fulgte kallet og flyttet til Nord-Norge i 1965. Gerd har stått ved min side i alle år og støttet i tjenesten. Vi har erfart hvordan Gud har forberedt veien og åpnet dører.

Willy forteller videre at det han har vært opptatt med gjennom hele livet er å besøke mennesker og be sammen med dem. De siste årene har Hjelpeaksjonen ligget ham spesielt på hjertet, og gjennom den har han møtt mennesker som har blitt venner for livet.

– Hva er det i gudstroen som har vært og fortsatt er særlig viktig for deg?

– Jeg vokste opp i en tid der spørsmålet om rettferdiggjørelse ved tro ble diskutert. Det som står i Johannes 3:16-18 har betydd mest for meg. Jesus er min frelser. Kristus er vår rettferdighet.

På vegne av Adventistkirken Nordnorsk distrikt og Adventistkirken i Norge, vil jeg takke Willy Hugstmyr for tiden i formell tjeneste. Takk for engasjement og visdom som du har delt, og som du fortsatt vil bidra med lokalt og i menigheten i Nord-Norge.

Tilbake til nyhetsarkiv