Meny
Lukk

Slik møtte jeg Gud

«Lad os vende om, kør mig hjem igen.»

Jeg heter Methusalem Given Vuga. Jeg er 21 år gammel og jeg vil dele min historie.

Jeg er opprinnelig fra Sør-Sudan, men ble født i Uganda og tilbrakte de første åtte år av mitt liv i en flyktningeleir, før familien min kom til Danmark. Kulturskiftet var ikke lett i starten. Det som gjorde tilværelsen bedre, var å komme inn i et varmt adventist­fellesskap, for det var noe som vi kjente til hjemmefra. Etter hvert som årene gikk og jeg ble eldre, ble jeg åndelig demotivert og begynte å gli vekk fra Gud.

Det var på dette tidspunktet i mitt liv at jeg møtte en gruppe ungdommer fra IMPACT Danmark. De skulle besøke min me­nighet og holde en inspirasjonsuke for menigheten og lokalbefolk­ningen. Det syntes jeg hørtes spennende nok ut, men jeg hadde ikke lyst til å være med på det. Likevel var det en liten stemme i hodet mitt som sa at jeg skulle prøve dette. Den stemmen valgte jeg å lytte til, så jeg ble med og hadde en fantastisk opplevelse som endte med at jeg ikke ville dra derfra.

Da jeg noen år senere snart var ferdig med videregående, kom jeg igjen til å snakke med en av de unge fra IMPACT-teamet. Hun spurte meg hvilke planer jeg hadde etter 3. klasse og lurte på om jeg ikke hadde lyst til å dra til Matteson Misjonsskole i Norge og bli misjonær. Jeg stod med den samme følelsen som jeg hadde hatt før IMPACT, men forskjellen mellom da og nå, var at jeg allerede hadde planlagt livet mitt, og Matteson passet ikke inn. Jeg skulle til å flytte i leilighet med storebroren min og hadde fått studieplass ved universitetet. Men jeg snakket om saken med både familie og venner, noe som gjorde beslutningen om å dra til Norge lettere.

Likevel, da jeg gikk inn døren og skulle til å hilse på de andre elevene, tenkte jeg at her ville jeg ikke kunne holde ut å være, fordi det var så annerledes fra det jeg var vant til. Jeg hvisket til søsteren min: «Lad os vende om, kør mig hjem igen.»

Det valgte hun å ikke å gjøre, og nå er jeg så glad for det. Jeg kan merke at jeg har fått så mye ut av å være på skolen. Jeg har lært om helse, lederskap, og om å tjene andre mennesker i forskjel­lige aspekter av livet. Jeg har lært om økologi og fått større kjenn­skap til Bibelen. Alle disse tingene har vært med på å forandre mitt liv etter kun åtte måneder på skolen. En drøm som Matteson har hjulpet meg å oppnå, er å få mitt eget personlige forhold til Gud. Jeg har forstått at Gud også er virkelig i dag. Derfor må han oppleves, testes og elskes – fordi han elsket oss først og fortsatt elsker oss. Det tok meg en del kvelder og morgener med bønn og bibelstudium for å innse dette.

Ønsker du å starte et nytt kapittel i ditt liv? Kanskje trenger du en forandring? Eller går du med ønsket om å tjene både Gud og mennesker, men ikke vet helt hvordan? Kanskje Matteson kan være noe for deg. Du vil ikke angre.