Meny
Lukk
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Velsignet håp eller velsignet datosetting?

En erfaren teologiprofessor lar Bibelen svare på endetidsspekulasjoner.

Når kommer Jesus igjen? Vi syvendedags adventister tenker på det som «det velsignede håp». Det er en del av navnet vårt – vårt kall. Vi er adventister. Men når kommer han?

Nylig har vi sett et økende antall spekulasjoner, ikke bare generelt angående hvor nært det er, men spesifikke datoer lanseres av enkelte, og da i særlig grad 2027.

Kan vi bruke Bibelen til å etterprøve disse teoriene? Vi spurte Newbolds professor emeritus, Dr. Laurence Turner. Som tidligere leder for teologiavdelingen, tok han seg tid til å se nøye gjennom en rekke videoer og lese en lang rekke artikler. Hans mål var å se på det bibelske grunnlaget for teorien om at Kristus kan komme tilbake i 2027.

Turner oppsummerer deretter funnene sine under fire overskrifter:

  1. Tidens tegn – Bibelens nøkkelpasasjer.
  2. Reapplikasjon av bibelsk profetier – er dette en gyldig fortolkningsmetode?
  3. Den kosmiske uken – hvordan fungerer denne «6000-års» teorien?
  4. Hva sier Ellen White om fastsetting av tidspunkter?

«Både som syvendedags adventistpastor og erfaren foreleser i teologi, har Turner tatt seg tid å se nøye på argumentene,» uttaler Raafat Kamal, leder for Den transeuropeiske divisjonen. «Dette er viktig i en tid da YouTube og Internett er full av all slags presentasjoner. Vi trenger erfarne bibelforskere som kan hjelpe oss med å evaluere.»

Turner understreker at seerne mot slutten av presentasjonen skal ha en klar forståelse av om dette handler om det velsignede håpet eller den velsignede datosettingen. I videoen, som ble spilt inn hjemme hos Turner, understreker han at det beste med å leve ut vår tro som Syvendedags Adventister er at i ventetiden blir selve livene våre et vitnesbyrd om evangeliet.