Meny
Lukk

10 dager i bønn 2023

Fra 11-21. januar gjennomføres 10 dager i bønn. DNU har planlagt en nasjonal Zoom samling som starter onsdag 11. januar og strekker seg fram til fredag 20. januar. Samlingene starter kl. 18:30. Årets tema er: Tilbake til alteret, og bibelteksten er fra Johannes 4:23 «Men den time kommer, ja, den er nå, da de sanne tilbedere skal tilbe Far i ånd og sannhet. For slike tilbedere vil Far ha.»

Hvorfor holde på med dette, år etter år, rett etter at vi har hatt vår tradisjonelle bønneuke i november, som vi også har holdt med siden … ja, hvem kan vel egentlig huske tiden før vi hadde den årlige bønneuken?

Det er interessant å merke seg hvordan noen aktiviteter fester seg, og blir en del av årets gang i menigheten. Historien bak 10 dager i bønn er ganske spesiell, og favner bredere enn Adventistkirken. Likevel har initiativet etter hvert også fått et unikt adventistpreg. De som satte det i gang i vår menighet er kommet i bakgrunnen. Slik er det gjerne med initiativ som Den hellige ånd står bak.

Verdensmenigheten tok eierskap til dette initiativet i 2012, og siden da har omfanget bare økt i styrke. Stikkord som Zoom og Covid-19 har gitt en ny dimensjon til denne verdensomspennende bønnekampanjen. Vi i Norge har mulighet til å knytte oss til dette nettverket, og jeg håper flere vil oppdage styrken i et bønnefellesskap.

Gjennom nettsiden www.tendaysofprayer.org åpner det seg et vindu mot en verden i bønn. Deler av materialet vil bli oversatt til norsk slik vi er blitt vant til. Tidligere har vi også sett at medlemmer har oversatt materialet på eget initiativ. Det viser at tiltaket har kraft i seg til å mobilisere og inspirere. La ikke disse dagene bare skli forbi, uten at du oppdager hva som skjer. La oss sørge for at dette initiativet får en sterk norsk gren og vokser til et vakkert bønnetre, der Kristus er stammen.

Ressurser på norsk ligger her.

Programmet for ti dager i bønn, 11. – 20. januar:

18:15 Zoomen åpnes med musikk og informasjon

18:30 Velkommen

18:35 Andakt i fellesrom

18:50 Bønn i grupper. Det blir opprettet flere bønnerom. Hovedrommet vil også fungere som en gruppe.

19:25 Bønnerommene lukkes automatisk, og alle møtes i hovedrommet til avsluttende ord.

 

Oversikt over andaktsholdere, Zoom kl. 18:30

Onsdag 11. januar           Lars Dorland

Torsdag 12. januar          Marianne Dyrud

Fredag 13. januar            Reidar J. Kvinge

Lørdag 14. januar            Tom Angelsen

Søndag 15. januar           Kari-Lill Sandholt

Mandag 16. januar          Christian Ødegård

Tirsdag 17. januar            Arne Bredesen

Onsdag 18. januar           Bengt Fjellberg

Torsdag 19. januar          Frida Reierson

Fredag 20. januar            Victor Marley

 

Her er linken til Zoom-møtene

https://us02web.zoom.us/j/6310968054?pwd=emsrU2VYZWliODZLZWM0VCtySEtQUT09

Meeting ID: 631 096 8054
Passcode: 6rq2Hy