Meny
Lukk
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Sabbatsskolen

Det er mye god litteratur som gir oss visdom og selvinnsikt, men vi tror at Bibelen er mer enn en god bok, for den er inspirert av Gud. Samtidig som Skriften er skrevet til meg personlig, blir den enda bedre hvis vi leser den sammen med andre. I Adventistkirken innbyr vi derfor til bibelsamtale hver sabbat, de fleste steder før gudstjenesten. Hvert år tar vi utgangspunkt i fire forskjellige temaer. Hvert tema går over tolv eller tretten uker og det blir utarbeidet studiehefter om det aktuelle temaet.

Her finner du studieheftene innlest og teksten for hver dag.

Her ligger heftene digitalt.

Bestill studiehefter her.

Her gir vi deg ressurser til bruk i sabbatsskolen. Enten du er en av våre mange dyktige frivillige som leder studiegrupper på sabbaten, eller om du ønsker å forbedre deg selv best mulig til bibelsamtalen, så er dette et sted med nyttige tips og ideer. I videoen under deler Reimar Vetne fire prinsipper som kan være til hjelp når vi skal forberede samtaler til sabbatsskolen for å gjøre dem bibelske, interessante, praktiske og personlige.

Tips for bedre sabbatsskole

Bibelsamtalene er bibelske når bibelen er i fokus. Det får man til ved høytlesning av bibeltekster og deretter stille enkle spørsmål, som for eksempel disse:

  • Hva leser vi her?
  • Hva står det her?
  • Hva legger dere merke til i teksten vi har lest?

Studiene blir interessante når vi er flere sammen og kan dele ulike perspektiver og erfaringer. Det er også spennende når noen har lest på forhånd og har bibelfakta eller informasjon om tekstens sammenheng som de kan formidle. Men det er også viktig at bibelsamtalene blir både praktiske og personlige. Bibelen er mer enn teori. Det er en dynamisk bok som også kan forvandle vår livsstil slik at vi blir mer lik Jesus.

Du vil fort oppdage at vi har planlagt ting som ikke er på plass. Videoveiledning til ukens studium er en av de spennende tingene som kommer her. Gled deg til det, og følg med!

Nina Myrdal, leder for sabbatsskoleavdelingen i Adventistkirken