Meny
Lukk

Hvile for kropp og sinn

Foto: Tor Tjeransen

Unn deg en hvil!

Lever du i forbikjøringsfeltet? Full fart hver dag? Det finnes så mye du vil være med på. Men hadde det ikke smakt godt med en hvil?

Livet har mye spennende å by på. Og vi vil gjerne få med oss alt sammen. Ofte blir det litt mye av det gode. Dagene strekker ikke til, og kreftene forsvinner, sakte, men sikkert. Hva med en hvil?

I vår del av verden er det blitt et tabu å ha tid som ikke er fylt med spennende aktiviteter. Men hviletid er undervurdert. Hvile er ikke en unødvendig forstyrrelse i serien av opplevelser. Hvile og ro er forutsetninger for å møte deg selv, og stillheten er nødvendig for å kjenne vår egen puls.

I Adventistkirken elsker vi hviletid. Vi ser fram til å legge krav og forpliktelser til side hver fredag kveld og nyte 24 timer med hviledag. Sabbat kaller Bibelen den velsignede hvilen fra hverdagens stress.

Adventister har oppdaget hvor herlig det er å bruke retten til hvile som Gud har gitt.

Uansett hvor mange ugjorte oppgaver som venter, inviterer Gud oss til å hvile. Skaperen anser tydeligvis hvile for så viktig at han sørget for å sette til side en dag hver uke beregnet til å hvile. Så viktig er dette for mennesket at Gud gjorde hviledagen hellig (2 Mosebok 2:1-3).

Gud vil at den sjuende dagen skal være menneskets frikvarter. En tid til hvile og ettertanke. Derfor velsignet Gud den sjuende dagen og gjorde den hellig. Gud ga alle mennesker rett til fri fra hverdagens krav.

Adventister har oppdaget hvor herlig det er å bruke retten til hvile som Gud har gitt. For når vi tar pause fra det hverdagslige og lar hviledagens fred prege oss, bidrar det til økt livskvalitet. Vi blir rett og slett velsignet. Hviledagen gir helsegevinst for kroppen, ro i sinnet og styrker fellesskapet med dem som betyr mest for oss.

Sabbaten innledes fredag kveld. Det gir mange en kjærkommen anledning til å komme seg i seng tidligere enn ukens øvrige kvelder. Lørdag morgen byr på et roligere tempo enn ukedagene. De fleste adventister vil gjerne være med i et åndelig fellesskap lørdag formiddag. Når vi deltar i bibelgrupper og gudstjeneste, får vi både inspirasjon og livsvisdom fra Bibelen.

Det er berikende å være med på samtaler om store og viktige eksistensielle tema med Bibelen som utgangspunkt.

Hvis du ikke har opplevd hvilen i sabbaten, bør du virkelig ta deg tid til å prøve det. For mange er det livsforandrende.

Vi hjelper deg gjerne til å oppleve sabbatens velsignelser. Ta kontakt med en av våre pastorer eller oppsøk en av våre menigheter! Fortell den eller de du møter, at du vil ha noen tips om hvordan hviledagen kan bli en del av ditt liv! Da vil du få best hjelp.

Gud velsignet hviledagen. Han vil velsigne deg også når du vil bruke dagen til det Gud la opp til opprinnelig.