Lukk
Foto: Hope channel norge

Ta en dag om gangen og overlat resten til ham

Hvis vi er trofaste, kommer vi til sist fram til målet.

Nedlastingslink til de menigheter som vil vise videoen i kirken: https://we.tl/t-JV9hZsVZZ5

Sent tirsdag kveld kom det en uventet melding fra Helseministeren at hele Viken kommune, der jeg bor, skulle stenges ned. Det ble påbud om hjemmekontor der det er mulig, påbud om munnbind, og butikkene måtte stenge. Jeg hadde begynte å tenke at det var lys i enden av tunnelen. Så dette var en nedtur.

Jeg har snakket mye om håp i denne tiden. Viktigheten av å se det store bildet. En Gud som har kontroll, og som ordner opp til slutt. Jeg tror det er kjempeviktig å ha det med oss.

Men det er ikke til å unngå at livets reise kan være tung. Selv om vi har det store bilde med oss – «Håp om at Jesus kommer snart!», kan livet likevel oppleves som overveldende og forvirrende.

I 2003 ødela jeg kneet mitt. Det er ikke trygt for en engelskmann når han nettopp har lært å gå på ski. Begge korsbåndene røk. Det var en lang prosess tilbake. Ventetid og øvelser inn mot operasjon tok flere måneder. Det var flere uker med venting etter operasjon, og så flere måneder med opptrening. Og det var ingen garanti om at kneet ville bli bra igjen. Det var skummelt, uoversiktlig og overveldende.

Gud lærte meg noe viktig i den erfaringen. Han lærte meg at det er perioder hvor du må ta en dag om gangen og overlate resten til han. En dag om gangen. Det beste jeg kunne gjøre for min opptrening var å være trofast i mine øvelser hver dag.

Jesus sier noe lurt i Matteus 6:33 og 34. Søk først Guds rike og hans rettferdighet! Gjør dere ingen bekymringer for morgendagen! Hver dag har nok med sin egen plage.

Så spørsmålet er hvordan kan vi være trofast på reisen i dag. Har vi tatt tid til andakt? Har vi hilst på våre naboer, har vi tatt den telefonen vi skulle tatt, har vi delt et oppmuntrende bibelvers, har vi gitt den positive tilbakemeldingen? Har vi takket Gud for alt han har gitt oss og gjort for oss?

Om vi er trofast den dagen vi har i dag, så kommer vi gjennom vanskelige tider, og vi kommer oss frem til målet vi alle ser frem til.

Guds velsignelse. Husk å be for hverandre, og for den nasjonale digitale tenåringshelgen denne helgen og Global Youth Day nå på Sabbaten!

God sabbat når den tiden kommer.

Nedlastingslink til de menigheter som vil vise videoen i kirken: https://we.tl/t-JV9hZsVZZ5

Tilbake til nyhetsarkiv