Lukk

Fokus på tilbedelse og misjon

Ledelsen i Den norske union planlegger det kommende misjonsåret.

Jeg skriver dette 1. september. Sommeren er over. Temperaturen faller. Høyballene er laget og står rundt omkring på jordene. Bladene på trærne begynner å vise tegn til vakre høstfarger. Vi blir minnet om Skape­ren og hans godhet. Denne tiden er også forbundet med skolestart, og en ny sesong for menighetsarbeid.

Anthony WagenerSmith, Director, Adventist Mission, Trans-European Division. Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Det var i forbindelse med det siste at jeg, sammen med distriktsleder Claes Lund­ström møtte med pastorene Simon Martin og Anthony Wagener Smith sist mandag i Akersgaten 74, Oslo. Anthony er ny koor­dinator for evangelisering i Trans-European Divisjon. Han har selv plantet flere menig­heter, og har de siste årene undervist om menighetsplanting på Andrews University, Adventistkirkens fremste utdanningssted. Vi hadde invitert ham til Oslo for at han skulle se og forstå noe av det vi holder på med, og de utfordringene vi står overfor.

Visjonen er å gjøre Akersgaten 74 til et senter hvor det skjer misjonsaktiviteter hver dag gjennom forskjellige programmer og aktiviteter. Vi har en fantastisk mulig­het til å være synlige i Oslo sentrum. Det er mange gode planer på plass allerede, og noen av aktivitetene er allerede i gang, som for eksempel språkskole, samtalecafé og kokekurs. Delfred og Hanna Onde koordinerer aktivitetene under Simon Martins lederskap. Planen er å legge til flere aktiviteter etter hvert. Ungdommer er spesielt begeistret for planer om et sam­lingsted for studenter, der det skal serveres gode alkoholfrie drikker i en hyggelig atmosfære nede i Betel-kjelleren. Det er også et håp om å få på plass gode helse- og livsstilstilbud.

Menigheten er motivert og har vært klar til å sette i gang siden før pandemien. Den største utfordringen er bygningen. Det er store problemer med fukt, spesielt i kjelleren, som har forsinket oppussingen betydelig. En midlertidig plan, er å gjøre ferdig den delen av kjelleren som ikke er påvirket av fukten, slik at den i hvert fall kan brukes. Men nå har prosjektet gått tomt for penger, slik at også den «gode» delen av kjelleren har måttet vente. Dette er utrolig frustrerende for ungdommene som venter utålmodig på å kunne gå i gang med sine misjonsplaner.

Når det gjelder fuktproblemet, er det grunn til å tro at den kommer fra et gammelt tak som har behov for å byttes, en jobb som kan koste 17 millioner kroner. Hvordan det skal finansieres er foreløpig ukjent. Men økonomisjefen i DNU jobber med saken, og vi ber om at Gud vil lede oss som han ledet Nehemja da han så alt som måtte gjøres for å bygge opp Jerusalem igjen.

Takk for at du ber for prosjektet, og for finansiering av renoveringen.

Etter Oslo, dro vi til Arvika i Sverige, hvor ledergruppen i DNU samlet seg i LifeStyleTVs flotte lokaler. Dette var en tid hvor unionsadministrasjonen og distrikts- og avdelingslederne i Norge brukte tid i bønn og refleksjon, relasjonsbygging og samtaler om misjon og planer for den kommende sesongen. Vi snakket om menighetsplanting, verdibasert lederskap, ungdomsarbeid, media, sabbatskole og mye mer. Men det jeg vil nevne her, er Det gode liv.

Hele åtte menigheter er i gang med Det gode liv allerede denne høsten, og om et års tid vil mange flere menigheter være i gang. Dette er den nye evangelise­ringspakken fra Den norske union. Hvis du er knyttet til Hønefoss, Mysen, Moss, Haugesund, Hamar, Arendal, Bergen eller Strømmen, vil jeg virkelig oppmuntre deg til å støtte opp om dette. Bare å være tilste­de på møtene er en støtte, men jeg håper også at mange vil engasjere seg i å invitere familie, bekjente og venner til å lære mer om hva Bibelen sier om Guds plan for oss mennesker. Vi har en ufattelig god nyhet å dele med andre. La oss være frimodige om det, og la oss bruke dette fantastiske nye redskapet i lokalmenigheten.