Ser du etter noe spesielt?
Det er lett å snakke om kjærlighet, men vi må også leve det ut.
Ofte har jeg reist litt ekstra rundt i bønneukene. Det ble litt mindre i år, men jeg fikk likevel gleden av å dele fellesskap med to flotte menigheter i helgene. Første helg var det internasjonal sabbat i Betel, Oslo. Flere kom i nasjonaldrakter. Jeg har litt skotsk i meg, så jeg fant fram mitt tartanslips. Det var mange i kirken, og mange ulike nasjoner bidro til en flott gudstjenestefeiring, etterfulgt av god mat. Mange av våre menigheter har blitt flerkulturelle i løpet av de siste årene. Da Gud har skapt mangfold, må vi se dette som en berikelse og en mulighet til å lære av hverandre. Hvordan feirer din menighet kirkens mangfold? Kanskje bør dere planlegge for en internasjonal sabbat.
Siste helg i bønneuken var jeg i Vadsø. Det er Den norske unions (DNU) nest østligste og nest nordligste menighet. En liten menighet som kjenner godt på at Norge er et langt land, og at de fleste adventister bor en 2-timers flyreise unna. Men Vadsø har også blitt en flerkulturell menighet. De siste årene har de tatt imot flyktninger fra både Afghanistan og Syria, og nå er menigheten velsignet med en familie fra Kongo. Det er få medlemmer i Vadsø, men de gjør alt de kan for å møte mennesker Gud sender til dem med omsorg og praktisk, handlekraftig kjærlighet. Vi kan alle lære av dette. Det er lett å snakke om kjærlighet og inkludering, men vi må også leve det ut. Det tar tid, og det krever ofte at vi ofrer noe. Men husk Jesu ord: «Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» (Matteus 25:40). Fra Vadsø reiste jeg videre til Trans-Europeisk Divisjons (TED) årsmøter. Denne gangen var også distriktslederne invitert med, i tillegg til unionens administrasjon. Det var det første møtet siden 2019 på grunn av COVID pandemien, og det første siden en ny TED administrasjon ble valgt på Generalkonferansens (GC) møter i sommer.
Her var søkelys på strategiplanen, og hvordan TED jobber med GCs handlingsplan. «Jeg vil gå» er en videreutvikling av konseptet «Alle engasjert», og TEDs tittel er «Engasjert i misjon». Det er fascinerende for noen å leke med ord og finne ulike måter å si det samme på, med tre ord. Men ordene betyr ingenting om ikke vi lever dem ut. Jesus inviterer oss til å være med på hva Gud gjør i verden. Han kaller oss til å gjøre ham kjent. Jesus var det trofaste vitnet om hvem Gud er, og vi er anmodet om å være det samme.
TED bryter dette ned til tre enkle konsepter som de håper vil inspirere oss alle til å gå med Jesus. Oppgaven vår er å:
Jeg liker disse tre målene. De passer godt med DNUs og distriktenes strategiske planer. Vi har også sagt at vi ønsker å vise kjærlighet gjennom våre kirkefellesskap og samfunnsansvar. Vi ønsker også å utruste våre medlemmer til å bli disipler som kaller nye disipler.
Hva betyr dette i ditt liv? Jeg håper at du svarer Guds kall ved å si: «Jeg vil gå».
Jeg er leder for Den norske union i Syvendedags Adventistkirken. Unionen er en sammenslutning av de tre norske distriktene. Jeg har ansvar Adventistkirkens arbeid i hele Norge. Opprinnelig kommer jeg fra England, men nå sier jeg at jeg kommer fra Røyse. Jeg har bodd i Norge i mange år. Det var kjærligheten som trakk meg hit. Kjærligheten til en vakker, norsk kvinne. Sånn er det jo ofte.
Jeg har et våkent øye for alt som rører seg i Adventistkirken nasjonalt og internasjonalt. Det er disse tingene jeg hovedsakelig skriver om. Jeg liker sport og har vært engasjert som trener for et guttelag i fotball. Dessuten prøver jeg meg på maraton. Utholdenhet er en god egenskap i så mange sammenhenger.
Syvendedags Adventistkirken
Røyseveien 41
3530 Røyse
Om Syvendedags Adventistkirken
Velkommen til den offisielle websiden for Syvendedags Adventistkirken i Norge. Adventistkirken, som vi kalles i dagligtale, er en verdensomspennende, protestantisk frikirke med om lag 20 millioner voksne medlemmer. I Norge er vi ca 4 500 medlemmer fordelt på 56 menigheter fra nord til sør.
Vi håper at du kommer til å bli bedre kjent med oss og det vi står for, mens du bruker disse sidene.