Meny
Lukk
Foto: Fredrik Schneider

Absolutt9ende 2021

Både luskelek og bibelstudium på tenåringsleiren.

For første og forhåpentligvis siste gang, ble det arrangert Absolutt9ende for tiende trinn. Elevene på tiende trinn måtte vente med å dra på leir på grunn av pandemi, men var fornøyde når det endelig ble mulig 27. september til 2. oktober. Fra før av har denne gjengen vært sammen på leirskole på Langedrag (7. trinn) og de har vært sammen på vinterleir på Mesnali, det vil si på Basecamp 8 (8. trinn). Gjensynsgleden var derfor stor hos enkelte av tenåringene.

Målet med Absolutt9ende er å gi et positivt bilde av Jesus, av troen og av menigheten som grunnlag for egne valg. Leiren kan sammenlignes med det mange kjenner som en konfirmasjonsleir. Mange pastorer deltar som leirledere sammen med elevenes lærere.

Det er varierte aktiviteter på Absolutt9ende. Hver dag starter med en illustrasjon og deretter lesing og tolking av en bibeltekst i grupper. Så fortsetter dagen med ulike sportsaktiviteter og deretter fysiske og sosiale aktiviteter ute. Hver kveld fikk vi høre litt om bibelpersonligheten Josef. Første kveld møtte vi ham hjemme hos faren, siste kveld var Jakobs tolv sønner samlet i Egypt. Om kvelden er det igjen sosiale aktiviteter og når det blir mørkt gjennomføres forskjellige aktiviteter ute. Blant annet en luskelek der man skal legge lapper i en lysende bøtte uten at man blir oppdaget. Men den mest populære mørkeleken er elgjakt. Det vil si at de voksne er elg og elevene skal finne dem i skogen og ta med til slakteriet. Jaktlaget som klarer å skaffe flest kilo elg vinner. Elgen veies ikke, men slakterne bestemmer elgnavn og vekt. I år het lovsangslederen Elgvis, en av de kvinnelige lærerne, Elgfrid, en pastor var ikke elg, men grevling og en mannlig lærer som bor nær svenskegrensa var et streifdyr. Elgflaks var en slags lotto elg, man visste aldri hva den var verdt.

Det regnet godt under årets leir og det var temmelig vått på leirområdet. Men det var opphold eller duskregn når vi trengte å være ute. Elevene gav oppholdet gode karakterer under evalueringen den siste kvelden. Bortsett fra noen veldig få, fortalte alle at de ville dra på en lignende leir hvis de fikk muligheten. Det var dessuten ekstra hyggelig at elevene i år gav de voksne toppkarakterer, men det er kanskje ikke så rart. Det er ikke bare elevene som har det hyggelig på leir, de voksne trives også godt. Noen synes det er så kjekt at de melder seg for alle Absolutt9ende framover. Og det er godt, for neste Absolutt9ende kommer fortere enn vanlig, den blir for årets 9. trinn i uke 17, det vil si ikke lenge etter påske. For dere som går på niende trinn, følg med på www.sabu.no for mer informasjon.

Nå er det bare en fellestur som gjenstår for årets tiende trinn, Absolutt TVS i november, og med det avsluttes en leirrekke med fire leiropphold.

Tilbake til nyhetsarkiv