Lukk

ADRA arrangerer kunstkonkurranse

ADRA Europa inviterer til kunstkonkurranse der temaet er «Når klimaet ødelegger hjemmet vårt.»

Kunstkonkurransen “Hear me. See me. Walk with me.” inviterer unge mennesker over hele Europa til å bruke kreativiteten sin til å lære, forstå og støtte mennesker på flukt. Vi sier jo at «et bilde sier mer enn tusen ord».

Denne kunstkonkurransen er din sjanse til å bruke kreativiteten din for en god sak. Mer enn 108,4 millioner mennesker har flyktet fra hjemmene sine for å unnslippe klimakatastrofer, konflikter og forfølgelse. Barn, unge og familier kan bruke talentene sine til å dele budskapet om at alle fortjener å bli behandlet med praktisk godhet, rettferdighet, medfølelse og kjærlighet – å leve slik Gud har tenkt.

Hvem kan delta?

Konkurransen er åpen for alle barn, unge (i alderen 5 til 25 år) samt familier.

Alle kunstverk må være deltakernes egne og originale verk. Foreldre/foresatte kan gi minimal hjelp til yngre barn.

Konkurransebidragene vil bli delt inn etter alder, og de beste kunstverkene vil bli valgt ut fra hver alderskategori. Kunstverkene vil bli vurdert av en jury. Jurymedlemmene vil vurdere kunstverkene ut fra kreativitet og hvor effektivt de formidler budskapet om godhet, håp og solidaritet. Alle deltakere er velkomne til å dele kunstverket på sine sosiale medier.

Kategorier

5 – 9 år

10-14 år

15-18 år

19-25 år

Familier

Tema

Når klimaet ødelegger hjemmet vårt.

Type kunstuttrykk som kan sendes inn:

Collage (det er tillatt å bruke litt tekst).

Gi verket ditt en tittel, ta et bilde av god kvalitet (uten bakgrunn) og send det inn via nettsiden vår.

Hvordan deltar du?

Send inn bilde av ditt kunstverk her.

Alle bidrag skal være i jpeg-format innsendt gjennom ADRAs digitale deltakerskjema. Innsendingsfristen er 12. mai 2024.

Hvem vil vinne?

Konkurransebidragene vil bli delt inn etter alder, og de beste kunstverkene vil bli valgt ut fra hver alderskategori. Noen av kunstverkene kan brukes til å fremme utdanning for alle barn, deles på sosiale medier og brukes som undervisningsmateriale for å øke bevisstheten om migrasjonsproblematikken så bredt som mulig.

Vinnerne får premier og opplevelser som passer for de ulike aldersgruppene. Det kan være kunstkurs, skolemateriell, gavekort for å delta på en Camporee, en ungdomsleir eller kongress, eller en opplevelse som frivillig i ADRAs prosjekter i Europa. Vinnerne kan også donere verdien av premien, og ADRA vil sørge for skolemateriell til flyktningbarna.

Juryen vil vurdere kunstverkene og velge ut de tre beste bidragene fra hver kategori.

Juryen vil vurdere kunstverkene ut fra kreativitet og hvor effektivt de formidler budskapet om klimaendringer og mennesker på flukt. Juryeringen skal være ferdig den 15. mai. Kort tid etter at juryen har gjort sitt valg, inviterer ADRA publikum til å stemme på sine favorittverk i hver kategori i sosiale medier fra 17. mai til 2. juni.

Vinnerne får beskjed på e-post etter at avstemningen er avsluttet. Den elektroniske prisutdelingen finner sted 15. juni 2024.

Mer informasjon

Ausenda Martins: advocacy@adra.eu.

Tilbake til nyhetsarkiv