Meny
Lukk
En frivillig fra ADRA Ukraina overleverer en matkasse fra Verdens matvareprogram til en innbygger i Luhansk fylke.
Foto: ADRA Ukraina.

ADRA deler ut mat i Ukraina

FNs matvareprogram.

Kiev/Ukraina | 09.12.2022 | APD │ I mer enn ni måneder har ADRA Ukraina drevet et matvarehjelpsprosjekt med støtte fra FNs Verdens matvareprogram (WFP). Prosjektet dekker 12 regioner i Ukraina, inkludert vanskelig tilgjengelige bosetninger som grenser til russisk-okkuperte områder, som Luhansk, øst i landet. Siden prosjektet startet, har det blitt delt ut 1,9 millioner matkasser og 14 millioner brød over hele landet.

Bosetningen Nevskyi i Luhansk-regionen er fortsatt under ild. Tallrike boligbygg ble ødelagt. Til tross for den farlige situasjonen, delte frivillige fra ADRA Ukraina med støtte fra FNs verdensmatprogram og fylkesadministrasjonen i Luhansk, ut 280 matkasser på 12,5 kg hver og 215 ferske brød til innbyggerne, den siste uken i november.

Siden prosjektet startet for ni måneder siden har innbyggere i Luhansk-regionen fått hjelp som internt fordrevne i andre regioner i landet. I løpet av denne perioden ble totalt 100191 matkasser delt ut i Luhansk-regionen som en del av samarbeidet med fylkesadministrasjonen.

Rundt 1,9 millioner matkasser og rundt 14 millioner brød har blitt delt ut i ulike regioner i Ukraina siden prosjektet startet.

Tilbake til nyhetsarkiv