Meny
Lukk
Foto: ADRA International

Nylig tilsatt ADRA-leder, Michael Kruger.

Michael Kruger er valgt til ny leder med umiddelbar virkning.

Allerede i oktober 2019 ble Michael Kruger bedt om å komme inn og fullføre femårsterminen for tidligere leder, Jonathan Duffy. Etter omfattende arbeid med å finne en permanent løsning, vedtok valgkomiteen å invitere Kruger til stillingen.

Med sine seks år i ADRA har Kruger spilt en nøkkelrolle i en periode med enorm vekst. Han var nestleder for finans i en tid med akselerert økonomisk ekspansjon, og sørget for økt effektivitet og transparens. Hans håndtering av utfordringene rundt COVID-19 har vist sterke evner til forvaltning.

«Vi stoler på Krugers engasjement, visjon og lidenskap i det videre arbeidet med global ekspansjon, og for å sikre at ADRA fortsetter å være relevant og effektiv i en verden i rask endring. Kruger har kompetansen, personligheten og lederevnene som ADRA trenger fremover,» sa ADRAs styreleder, Geoffrey Mbwana.

Som svar på utnevnelsen fokuserte Kruger på ADRAs mandat til å ta vare på mennesker som lider og har mistet alt, og til å bidra til bærekraft og stabilitet i områder som er herjet av krig, fattigdom og naturkatastrofer.

«Anledningen til å tjene som ADRAs leder gjør meg ydmyk. Jeg tar imot denne ansvarsfulle stillingen og ber Gud om veiledning slik at ADRA kan fortsette å være en kilde til rettferdighet, medfølelse og kjærlighet for millioner av sårbare og marginaliserte mennesker over hele verden. Jeg er forpliktet til å styrke ADRAs arbeid i samarbeid med Syvendedags Adventistkirken for å sikre at vi kan gi helbredelse til en verden i nød,» sa Kruger.

Denne saken stod først å lese i Adventist Review.

Tilbake til nyhetsarkiv