Meny
Lukk
Rektor Susan Ursett kan fornøyd konstatere at fjorårets 10. klasse ved Tyrifjord barne- og ungdomsskole var landets beste, med et karaktersnitt på 5,22. Her er hun i skolens kjøkkenhage. Grønsakene derfra blir brukt til å servere varm lunsj til elevene.
Foto: Tor Tjeransen/ADAMS

Adventistskole best i landet

10. klassen ved Tyrifjord barne- og ungdomsskole hadde landets beste resultat i fjor.

Adventistkirkens skole på Røyse i Hole kommune, Tyrifjord barne- og ungdomsskole, toppet listen over 10. klassene med best karaktersnitt i fjor. De sju elevene i skolens 10. klasse i fjor, hadde et karaktersnitt på hele 5,22.

Jens Fossum var kontaktlærer for de sju lærevillige elevene. Det er ikke bare elevene som får gode resultater. Kontaktlæreren får topp karakter av sine elever.

– Han er den beste læreren jeg noensinne har hatt, forteller Jonathan Havstein, som forklarer at læreren tilpasset undervisningsopplegget til den enkelte elev.

– Han lot oss lære på den måten som passet best for oss, sier Jonathan.

– Det betød at noen lærte best ved å følge med på tavleundervisning, mens andre lærte best ved å lese stoffet på egen hånd. Så sørget læreren for at vi alle hadde forstått det vi skulle lære.

Det er ingen tvil om at det var et veldig godt læringsmiljø i den lille klassen. Det kan Susan Ursett, rektor for skolen med 52 elever og ti lærere, bekrefte.

– Denne klassen var en godt sammensveiset gjeng, som kjente hverandre godt.

Ursett nevner tre viktige faktorer som bidro til det gode resultatet: Elevene var veldig motiverte, de hadde gode arbeidsvaner og gode lærere.

Det kan Jonathan Havstein skrive under på.

– Vi oppmuntret hverandre veldig mye, alle var veldig motiverte for å lære og til å gjøre det bra, sier han.

Rektor Ursett er selvsagt veldig fornøyd og stolt over det fine resultatet, men minner om at slike toppresultater kan være lettere å oppnå i små klasser. Hun påpeker at med få elever pr. lærer, har lærerne tid til å sitte ned med en elev til eleven skjønner stoffet.

Adventistkirkens skole i Moss, Torderød skole, gjorde det også bra. Deres 10. klasse var den beste i Østfold i fjor.

Nina Myrdal har ansvar for Adventistkirkens skoler nasjonalt. Hun sier at de verdiene som ligger i bunnen for adventistskolene, bidrar til et godt læringsmiljø.

Tilbake til nyhetsarkiv