Meny
Lukk
Adventsangerne begynner øvelser igjen. Ta kontakt dersom du har lyst å være med i det flotte kormiljøet. Her fra en konsert i Lunner kirke.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Adventsangerne begynner med øvelser

Adventsangerne har endelig startet opp etter lang pause grunnet pandemien.

Den 29. august møttes de glade kormedlemmene i Adventsangerne til øvelse i Adventistkirken i Strømmen. Da kunne endelig korets dirigent Elbjørg Keyn Lundström og de 30 medlemmene igjen øve på å synge til Guds ære etter et langt ufrivillig opphold, selv om koristene fikk tre øvelser høsten 2020.

I løpet av pandemien har koret vært nøye med å følge nasjonale og lokale retningslinjer i tillegg til Korforbundets retningslinjer. Høsten 2020 anbefalte forbundet at all korvirksomhet burde innstilles.

– Det var ingen vits i øve på den tiden fordi det ikke var anledning til å ha konserter. Dessuten var det ingen som var vaksinerte, forklarer Kirsten Schulz, korets leder. Hun ser virkelig fram til å møte kormedlemmene og komme i gang med øvelser.

Korforbundets anbefaling var at man kunne være 30 deltakere ved øvelse inne, dersom man holder en meter avstand til siden og en og en halv meter fram og tilbake. Schultz forteller at det ikke spiller noen rolle om man er fullvaksinert eller ikke. Det har å gjøre med deltavarianten av koronaviruset.

Ved øvelsen ble det faste plasser, ingen mingling, ingen klemming, og sprit.

– Det var akkurat plass til oss i kirken i Strømmen.

Korets medlemmer ønsker å synge for et bredt publikum og synge sanger som også er forståelige for folk som ikke har en personlig tro. Adventsangerne er et blandet kor med omlag 30 medlemmer fra forskjellige deler av Østlandet. Koret ble startet i 1978 under Sverre Valens ledelse og med mottoet «Til Guds ære».

Kirsten Schulz formelig sprudler av sangglede når hun forteller om koret.

– Vi har en dirigent som får det beste ut av hver enkelt av oss, og inspirerer oss til å gjøre en ekstra innsats på øvelser og under konserter. Sammen med en meget dyktig, fast pianist har koret en svært solid musikalsk plattform.

Adventsangerne øver en søndag i måneden, av og til litt oftere ut fra konsertprogram, fra kl. 11 til kl. 17. Miljøet i koret er varmt og inkluderende.

Vi har dato for en julegudstjeneste i Mjøndalen Adventistkirke 4. desember.

Ta kontakt med leder Kirsten Schulz på telefon 913 04 345 eller på mail ki-schu@online.no.

Tilbake til nyhetsarkiv