Lukk
Foto: Elia Fjellberg

Basecamp8 2024

Lek og læring for åttendeklassingene.

Høy stemning under de sosiale lekene om kvelden, masse glede og latter under skileik og skiturer og stort engasjement under undervisning og kveldsmøter. Vi snakker om Basecamp8 på Mesnali i uke to. Dette er en leiruke for åttendeklassinger fra Adventistskolene og -menighetene. Det er SABU og skoleavdelingen i Adventistkirken som arranger leiren.

Gode valg er viktig for et godt liv og nettopp dette er i fokus under Basecamp. Adventistkirkens leder, Victor Marley, hadde forskjellige monologer hver kveld. Han var forskjellige karakterer fra Daniels bok. Gjennom bibelfortellingen fikk han fram Daniels gode valg og hvordan Daniel valgte å stole på åpenbaringene han fikk fra Gud.

Hver ettermiddag var det undervisning om alkohol, narkotika og tobakk. På adventistskolene har man valgt å gi undervisning om dette temaet på åttende trinn, fordi det er viktig å være godt informert og forberedt før man kommer i en alder der man fort kan utsette for uheldig gruppepress. Når man har tenkt igjennom situasjoner og hva man vil på forhold, er det lettere å stå i valgene man har gjort. Nina Myrdal var til stede fra Tyrifjord videregående skole og hadde ansvaret for denne undervisningen. Hun snakket om hvordan det er mulig å få en god naturlig rusopplevelse ved å gjøre spennende og morsomme aktiviteter som utløser kroppens lykkehormoner.

Basecamp8 er en av tre leiruker elevene på Adventistskolen og ungdommene i Adventistkirken har mulighet til å delta på. Disse ukene bidrar til skolenes særpreg og adventistidentitet. For elever fra små skoler er det også ekstra fint å kunne møtes med en større gruppe jevnealdrene.

Tilbake til nyhetsarkiv