Lukk
Foto: ADRA Norge

Behov for nødhjelp i Ukraina

Krig har alltid alvorlige konsekvenser for mennesker.

Nå er det behov for vann, mat og vinterhjelp i Ukraina, forteller ADRA Norge.

Du kan gi til hjelpearbeidet her.

Identifiserte behov i situasjonen er varme klær og tepper, mat, vann og andre nødvendigheter. ADRA Ukraina er, sammen med flere andre hjelpeorganisasjoner, forberedt på hjelpearbeid med tanke på flere mulige scenarier i landet slik det har utviklet seg.

Hovedkontoret for ADRA er i Kiev, men ADRA har også ansatte og frivillige i Kramatorsk, Mariupol og Mukachevo, til sammen mer enn 30 ansatte og flere hundre frivillige.

Etter krisen i 2014, har ADRA hjulpet mer enn 950 000 mennesker i 15 regioner, inkludert hjelpearbeid i området ved Donbass. ADRA Ukraina hjelper mennesker i konflikt og krise, med et sterkt fokus på barn, syke og eldre. Det forebyggende arbeidet har også lagt vekt på helse og livsstil. ADRA ble etablert i Ukraina i 1993.

ADRA er Adventistkirkens globale hjelpeorganisasjon som arbeider i 120 land, og som hjelper mennesker i nød uavhengig av alder, kjønn, etniske bakgrunn og politisk eller religiøs tilhørighet. Adventistkirken i Ukraina har om lag 43 000 medlemmer. ADRAs oppgave er å tjene mennesker – så alle kan få de mulighetene i livet som Gud ønsker.

Tilbake til nyhetsarkiv