Lukk
Syvendedags Adventistkirkens eneste kirke i De forente arabiske emirater steg nærmest opp av ørkensanden da den ble bygget omkring 2015. I dag er det et dusin kirker på dette kirketorget i utkanten av Ras Al Khaimah.
Foto: Tor Tjeransen / Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Bibler til Gulfen

Bibeldagen markeres 27. og 28. januar.

På Bibeldagen i år samler Bibelselskapet penger til bibeldistribusjon i landene rundt Persiabukta. Bibelselskapet driver arbeid i Kuwait, Bahrain, Qatar, De forente arabiske emirater og Oman. Alle disse landene er strengt muslimske.

Det er forbudt å evangelisere til den lokale befolkningen i disse landene, men gjestearbeiderne kan samles, og det blir tolerert at gjestearbeiderne deler sin tro med andre gjestearbeidere. De kristne menighetenes kirker er ofte konsentrert på spesielt angitte områder. Der ligger det gjerne flere kirker rundt et kirketorg.

Slik er det i Ras Al Khaimah, et av de sju emiratene som utgjør De forente arabiske emirater. På kirketorget der fikk Syvendedags Adventistkirken tillatelse til å kjøpe en tomt og bygge kirke omkring 2015, mens Kjell Aune var leder for kirkens arbeid i Midt-Østen. Det var første gang Adventistkirken fikk kjøpe eiendom i Emiratene. Andre steder er man henvist til å samles i private hjem, bruke leide bygg, eller dele en kirke med et annet kirkesamfunn.

De kristne kirkene i landene rundt Persiabukta består nesten utelukkende av gjestearbeidere fra en rekke forskjellige land. De har få rettigheter og lav lønn. Fordi det er så mange forskjellige nasjonaliteter blant gjestearbeiderne, tilbyr Bibelselskapet bibler på 100 forskjellige språk.

Blant gjestearbeiderne er det mange som blir kristne på grunn av vitnesbyrdene fra andre gjestearbeidere. Disse nye kristne trenger vår hjelp til å få egne bibler. Et nytestamente koster kr 86. De trenger Guds Ord for å gi troen næring. Det er dette arbeidet Bibelselskapet ber om hjelp til på Bibeldagen.

Gi din gave på Bibeldagen i din lokale menighet eller vipps din gave til #2011.

Du finner ressurser til Bibeldagen på Bibelselskapets hjemmesider.

Tilbake til nyhetsarkiv