Lukk
Det internasjonale fellesskapet i Adventistkirken i Bodø hilser til sine trosfeller i Norge.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Bodø: Utlendinger skaper liv i kirken

Adventistkirken i Bodø har fått et internasjonalt miljø.

Adventistkirken i Bodø har fått et tydelig internasjonalt preg. Der det for en del år siden var en håndfull etniske nordmenn som møttes for å tilbe på sabbaten, er det nå betydelig flere som kommer til gudstjenesten. Menigheten har gjennomgått en forvandling til et fargerikt fellesskap.

Når adventister i Bodø møtes til sabbatsskole og gudstjeneste i den hvite kirken like ved flyplassen, er det folk fra mange forskjellige land som møtes. Kanskje blir du hilst velkommen av Bernard Osei-Fofie og hans kone Felicity. Bernard kommer opprinnelig fra Ghana. Nå jobber de begge i helsetjenesten i Saltdal og tar betydelig ansvar i Adventistkirken. De kjører med glede i 90 minutter for å komme til kirken.

Bernard sørger for at andre som ikke har bil, kommer seg til kirken også. Svein Svendsen og Ralph Kleiven bidrar også med å hente folk som trenger skyss. Det skal ikke stå på transporten hvis folk ønsker å komme i Adventistkirken.

Halyna og Sergey Shtanko synger en sang på Ukrainsk under gudstjenesten i Adventistkirken i Bodø sabbaten 11. februar 2023. Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Halyna og Sergey Shtanko med sine tre barn er på plass i kirken. De kommer fra Chernivtsi i Ukraina og kom til Bodø i november. I Chernivtsi var de medlemmer i en av de ti adventistkirkene i byen. Menigheten de var medlemmer i der, har 300 medlemmer.

Bønn om flere gudstjenester

Hele familien hadde bedt til Gud om at de måtte bli bosatt et sted der det er en Adventistkirke. Derfor opplevde de det som et bønnesvar da de fikk bosette seg i Bodø. Nå gleder de seg over å bo i trygghet her i Norge og kjenner at det er godt med fellesskapet i menigheten. I et helt ukjent land, uten familie og tidligere venner, er det en stor velsignelse å møte søsken i troen.

Menigheten i Bodø møtes hver 14. dag. Det er fordi flere av medlemmene bor langt unna. Nå har Halyna og Sergey et nytt bønnetema. De ønsker seg gudstjeneste i Adventistkirken i Bodø hver sabbat.

Det er nesten alltid felles middag i underetasjen etter gudstjenesten i Bodø. Og adventistene i området har virkelig godsaker å by på til middag. Sånn sett står de i en solid tradisjon blant adventister i Norge.

Torill Pettersen er en av dem som har flyttet til Bodø nylig. Hun smiler fra øre til øre når hun forteller om fellesskapet i kirken.

– For noen år siden var det bare noen få personer som møttes. De ba om flere medlemmer. Nå har vi så mange som kommer til kirken. Er det ikke fantastisk?

Tilbake til nyhetsarkiv