Lukk
Det var et branntilløp i Adventistkirken i Mysen torsdag 7. mars. Kirken har røyk- og sotskader.
Foto: Tor Tjeransen / Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Branntilløp i Adventistkirken i Mysen

Adventistkirken i Mysen er plombert av politiet etter at det var et branntilløp der torsdag. Brannen er trolig påsatt av folk som har knust en nøkkelboks og kommet seg inn i kirken på den måten. Kirken vil være stengt fram til politiet har gjort ferdig sine undersøkelser.

Det var brødrene Halvor (17) og Håkon (27) Lindahn som oppdaget brannen torsdag ettermiddag omkring klokken 15.30. Yngste bror skulle i kirken for å øve på pianoet. Han bruker å låse seg inn i kirken ved bruk av nøkkel i nøkkelboks. Men i går var nøkkelboksen og nøkkelen borte.

Kort tid etterpå kom eldstebror Håkon. Han har nøkkel til Adventistkirken, og da de to låste seg inn, ble de møtt av en vegg av røyk. Hele kirken fra kjeller til tårn var fylt av røyk. I festsalen i underetasjen var røyken så tett at brødrene ikke kunne gå inn der. Nå ligger det et ekkelt belegg over alt i kirken.

Både politi og brannvesen ble umiddelbart varslet av brødrenes far, Jarle Lindahn, som har vaktmesteransvaret for kirken. Brannvesenet fikk raskt slukket brannen.

Brannen har trolig startet i underetasjen i et skap inne på et rom som brukes av barnesabbatsskolen. Det er ingen andre elektriske installasjoner i rommet enn lys. Jarle Lindahn mener derfor det er sannsynlig at brannen er påsatt. Men det får politiets etterforskning avklare.

Det som er klart, er at rommet er utbrent med betydelige sot og røykskader.

Jarle Lindahn opplyser at man savner en del teknisk utstyr, noe som peker i retning av at uvedkommende har tatt seg inn i kirken ved bruk av nøkkelen fra nøkkelboksen.

Gudstjenesten sabbaten 9. mars skal holdes i KABB sine lokaler i Skogveien 22 i Askim. Det er Torgeir Vestbye som taler ved gudstjenesten som begynner til vanlig tid kl 11.45. Bibelstudiet begynner kl 10.30.

Tilbake til nyhetsarkiv