Lukk
Dr Stephen J Currow ble tilsatt som ny leder ved Newbold College i England.
Foto: tedNEWS

Dr Stephen J Currow ny leder ved Newbold College

Å utvikle mennesker til tjeneste er et hellig ansvar.

Styret for Den transeuropeiske divisjon (TED) vedtok 1. april 2022 å ansette Dr Currow som ny leder ved Newbold College etter John Baildam.

Currow har vært jobbet innen Syvendedags Adventistkirkens høyskolesystem i over 30 år, både i teologiundervisning og administrasjon. Han har nettopp avsluttet sin andre periode som dekan for pastorale studier ved Newbold.

Ved tilsettingen uttrykte han at det å tilrettelegge undervisningen for- og utruste kommende pastorer, er et hellig oppdrag.

– Å utvikle mennesker i tjeneste er et hellig ansvar. Det krever mer enn en læreplan og inkluderer modellering av verdiene og prinsippene til både Newbold College og Syvendedags Adventistkirken.

Av de mange mulighetene han ser for Newbold i løpet av de neste årene, er det en hovedprioritet å forbedre rekrutteringsprogrammet.

– Vi ønsker å sikre at Newbold-kandidater er klare til å gå rett inn i arbeidet som pastorer.

Selv om det er viktig for Currow at Newbold utdanner kompetente kandidater som er klare til tjeneste, har han også planer om å etablere akademiske tilbud tiltenkt å forbedre og utvikle praktisk fagkompetanse hos både pastorer og menighetsmedlemmer.

Han ble født i Australia i en syvendedags adventistfamilie, og ble døpt som 11-åring, fordi han «følte seg kallet til å vie livet sitt til å gjøre en evig forskjell». Da han og hans kone ble uteksaminert det daværende Avondale College, i 1981, har de vært aktive i menighetsmedlemmer. Med en sterk identitet til Adventistkirken, er han tydelig fokusert og samrådd med den retningen styret ønsker for Newbold.

I en hilsen til Newbold-ansatte ved tilsettingen uttrykte Currow at han gledet seg til å jobbe med dem i sin nye rolle, og hans intensjon var å «sette meg ned med dere alle og lytte til hva dere tenker om deres roller, ansvar, gleder, utfordringer og forslag.»

– Sammen skal vi arbeide for at Newbold fortsetter å bidra til Guds misjon på tvers av hele Den transeuropeiske divisjonen og enda lenger.

Leder for TED, Raafat Kamal, ønsket Currow velkommen.

– Jeg ser veldig frem til å jobbe med Dr Currow med tanke på å utruste studentene, støtte de ansatte, og styrke Newbolds evne til å samarbeide med medlemmer i arbeidet med å forkynne Kristus.

Dr Currow påtar seg fullt lederansvar med umiddelbar virkning. Dr. John Baildam vil fortsette i en rådgivende rolle for den nye lederen, slik styret har bedt om, i en overgangsperiode som avsluttes fredag ​​27. mai.

Denne artikkelen stod opprinnelig i tedNews.

Tilbake til nyhetsarkiv