Meny
Lukk

En annerledes 17. mai

Mye er endret, men Guds kjærlighet og nåde forblir den samme.

Det er lite som er «normalt» i disse tider. Noen menigheter begynner imidlertid forsiktig å komme i gang med sine samlinger. Det er bra, og vi gleder oss over at det går i riktig retning. Vi kan også være takknemlig for at denne krisen har vært noenlunde begrenset her i Norge. Vi er takknemlig for naturen og de ressurser den er.

Det var likevel tungt i forrige uke da vi måtte bestemme at sommerens arrangementer ikke kunne gjennomføres på vanlig måte. Vi vet at disse samlingene betyr enormt mye for så mange. Spesielt for ungdommer. Men det jobbes med andre konsepter og jeg vil oppmuntre alle til å gå inn på https://www.sabu.no/sommerstevnet/ og bla deg nedover for å bestille Sommerstevnet «home edition»-pakker som din familie og ungdommer kan bestille. Dette kan dere ta med dere på ferie eller gjøre hjemme. Det er ingen erstatning for selve arrangementet, men det blir bra, og det minner oss om hva vi har i vente til neste år.

17. mai blir heller ikke normal i år. Vi vil alle savne de vanlige rutinene, men vi håper likevel at dere har noe hyggelig i vente. På 17. mai tenker vi på frihet, og vi er takknemlig for dette landet og de som har gitt så mye for at vi har det så bra som vi har det. Vi tenker også på fremtiden og de neste generasjoner, og at verdier som frihet, respekt og demokrati skal fortsette å være sentrale i samfunnet.

Som kristne vil vi vise til den friheten og fremtiden som er vunnet av Jesus for hver og en av oss, fordi Gud elsker deg og meg. Det gir oss en ekstra trygghet i usikre tider. Vi lever i den siste tid. Men Jesus er med oss og kommer snart igjen. Som Johannes skriver, «Og dette er det han har lovet oss: Det evige liv» (1 Johannes 2:25).

Det er enkelte ting som er uforanderlige. Guds kjærlighet til deg, frelsen som setter oss fri, og det evige liv som han har sikret.

God 17. mai fra alle på unionskontoret! Og en velsignet Sabbat!

Tilbake til nyhetsarkiv