Lukk
Adventistkirken i Lofoten markerte 80-års jubileum første helgen i 2024.
Foto: Tor Tjeransen / Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

En gledens helg i Lofoten

Menigheten på Leknes markerte 80-års jubileum.

Den første sabbaten dette året ble en festhelg i Lofoten. En dåpsgudstjeneste fredag kveld var begynnelsen på feiringen, og Olav Nilsen ga sitt sterke vitnesbyrd om hvordan Gud hadde vært med ham gjennom livet og ledet ham til å ta sitt standpunkt om å døpes i Adventistkirka.  Kvelden ble ytterligere beriket av andakt ved Steven George, teologistudent ved Newbold College, og musikk ved ham og pastorene Kristoffer Robin Thunem og Camilla Gustafsson. Disse tre skulle ellers akkompagnere resten av helga.

Olav Nilsen ble døpt fredag kveld av pastor Anne-Siri Gustafsson. Det ble en mektig start på fest-Sabbaten. Foto: Camilla Gustafsson / Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Festen fortsatte dagen etter, da menigheten feiret sitt 80-års jubileum i Lofoten.  Distriktsleder Tom Angelsen hadde tatt turen til Lofoten for å feire sammen med oss. Han overbrakte blomster og hilsener fra distriktet og unionen. Han var også dagens taler, og snakket om fordeler og ulemper ved å dvele ved fortiden eller «bakspeilet».

Utover kvelden ble det menighetsfest, og vi tok oss god tid til å minnes menighetens tilblivelse. Blant annet leste Linda Ness fra protokollene adventistene hadde skrevet fra den spede begynnelsen i arbeidet i Lofoten i 1943. Flere av dem som hadde vokst opp i menigheten, fortalte om sine erfaringer og om de gode minnene de hadde fra å gå i kirka som barn. Det ble vist bilder og avisutklipp fra vår historie, enkelte til stor fornøyelse. For eksempel en gammel annonse i Lofotposten der det ble søkt etter en lefsebakerske som helst skulle være adventist. Vi sang oss også frydefullt gjennom «Adventist-hits fra de siste åtte tiår.»

Det ble tid til å anerkjenne vemodet over dem vi hadde mistet, men også takknemligheten over dem som er lagt til flokken vår. Lofoten menighet er nå ei fin gruppe av adventister fra mange forskjellige land som sammen skaper et vakkert lappeteppe av søsken. De siste årene har vi blant annet blitt velsignet med nye medlemmer fra forskjellige afrikanske land.

En rekke pastorer har gjort en uforglemmelig innsats i menigheten, og flere ble nevnt, blant annet Tor Tjeransen som modig flyttet hit rett fra pastorutdanningen sin på Newbold og ble i Nord-Norge i mange år.  Arne-Kristian Andersen var vel kanskje den pastoren som har tjent lengst i Lofoten. Han startet og gjennomførte det gigantiske restaureringsprosjektet av kirkebygningen vår sammen med menigheten og mange gode hjelpere fra inn- og utland, helt til det fine og funksjonelle kirkebygget vi har i dag stod ferdig. Samtidig anerkjenner vi at menighetsbyggingen som pågikk samtidig, var enda viktigere. En kirke er først og fremst folka som sammen søker Gud.

Så mange av menighetens medlemmer og venner gjorde denne festen mulig ved sin innsats, og den var vel verdt arbeidet. Konklusjonen er: la oss feste oftere!

Tilbake til nyhetsarkiv