Meny
Lukk
Erton Köhler ble valgt til ny organisasjonssekretær ved Generalkonferensens hovedstyremøte i april.
Foto: South American Division/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Endringer i Generalkonferensens administrasjon

Ny organisasjonssekretær og økonomisjef.

Det var en merkedag under det første av årets to hovedstyremøter i Generalkonferensen, da organisasjonssekretær G.T. Ng meldte at han gikk av på pensjon og Erton Köhler ble valgt til hans etterfølger. Samtidig ble også Paul Douglas, valgt til ny økonomisjef etter Juan Rafael Prestol-Puesán som også går av med pensjon. Vårmøtene måtte i år arrangeres online og gikk av stabelen den 13. og 14. april.

Erton Köhler kommer fra Brasil, hvor han har vært pastor, ungdomsleder og de siste årene leder, for den Søramerikanske divisjon. Da han ble divisjonsleder, var han den yngste som noen gang har blitt valgt til en slik stilling i vår menighet.

Paul Douglas er ny økonomisjef ved Generalkonferensen. Foto: Ansel Oliver.

Paul Douglas kommer opprinnelig fra Jamaica, og har en lang karriere bak seg i økonomi og ledelse i menigheten. Han kom til Generalkonferensen allerede i 1986, og siden 2006 har han vært leder for revisjonsavdelingen i organisasjonen.

G.T. Ng kom opprinnelig fra Singapore. Han var misjonær i Kambodsja da Røde Khmer tok makten og han måtte flykte. Det førte ham til Malaysia, Thailand og Filippinene i ulike stillinger, før han ble organisasjonssekretær for Sør-Asia/Stillehavsdivisjonen. I 2010 ble han valgt inn til samme stilling i Generalkonferensen, hvor han nå går av med pensjon.

Juan Prestol-Puesán er amerikaner, og har hatt stillingen som økonomisjef i Generalkonferenzen siden 2015. Før det, har han hele sitt liv arbeidet med regnskap og økonomistyring i ulike ledd av Adventistkirken.

Tilbake til nyhetsarkiv