Meny
Lukk
Foto: Melvin Sandelin

Fem mattesonelever døpt dette skoleåret

Vi har stor grunn til å prise Gud.

Slik som muskler trenger motstand for å bli sterkere, kan vi velge å la utfordringer, det være seg ytre eller indre, bli trostrening. Dette skoleåret har vært et år utenom det vanlige, men elevene ved Matteson misjonsskole har vokst og blitt styrket i troen. Mai ble måneden da enda tre mattesonelever valgte å gå i dåpens vann.

Frida Hernehult har benyttet muligheten som misjonsskoleelev til å bli bedre kjent med seg selv og med Gud. I et fellesskap med andre ungdommer med samme ønske, har det vært en spennende reise, og hun opplever at gudsforholdet har blitt mer levende og relevant for hverdagen. Frida ble døpt av pastor Per Erik Dekkerhus ved Øksne utenfor Kongsberg 29. mai. Hele den solfylte dåpssabbaten ble tilbrakt ute, sammen med familien, menighetsfamilien og mattesonfamilien.

22. mai ble det festdag i Mysen. Da ble Jehdeiah og Bjeate Catalon døpt i et skogsvann ved Brattfoss. Søstrene forteller at de tilbrakte sin barndom i et nært og trygt adventistfellesskap på Filippinene. Der ble de døpt svært unge, uten å ha et eget forhold til Gud. En av dem sier at hun gjorde det kun på grunn av de andre. I tenårene har de bodd i Norge og hatt mye støtte i menighetsfelleskapet i Larvik. De har hatt mange utfordringer i livet, men i løpet av året på Matteson misjonsskole har de grepet utfordringen om å ta Gud på alvor og har opplevd Gud som bestevenn og helbreder. Derfor ønsket de nå å bekjenne for himmel og jord at de med hjerte og forstand velger Gud som frelser og Herre for sine liv.

Dåpshandlingen i nærheten av en populær tursti tiltrakk seg også ekstra tilskuere. En gruppe ungdommer fra det lokale transittmottaket hadde aldri sett noe slikt før og spurte etterpå hva slags feiring dette var – noe som ga anledning til fine samtaler. Mattesonungdommene gleder seg til å fortsette kontakten med dem.

Til sammen har vi fått overvære denne type begravelse og oppstandelse fem ganger med årets mattesongruppe. Vi har stor grunn til å prise Gud.

Tilbake til nyhetsarkiv