Meny
Lukk
Eveleyn Nødland ble døpt den 29. mai i Hetlandsvannet.
Foto: Bjørn Knudsen

Fest i himmelen og i Sandnes

Evelyn Nødland bli døpt i Hetlandsvannet.

Den 29. mai fikk alle fremmøtte velsignelsen av å se Evelyn Nødland bli døpt i Hetlandsvannet.

Rett etter påske var pastor Arne Bredesen på besøk hos familien til Evelyn, og da var Evelyn tøff nok til å si at hun ønsket å bli døpt. Det brakte stor jubel, og det er ingen tvil om at dette var en gjennomtenkt avgjørelse som Evelyn var moden for. Evelyn går i 10. klasse på Vatneli skole og går i Sandnes menighet. Der er hun en stor ressurs. Hun synger, leder gudstjenesten, vasker, stiller dype spørsmål på sabbatskolen og sprer masse positivitet. Selv på selve dåpsdagen var hun med i lovsangsteamet.

Noen venner av pastorfamilien hadde fått med seg at det skulle være dåp i Sandnes, og valgte derfor å se på strømmen fra gudstjenesten. De var dog noe forundret over at dåpsbassenget var tomt, og at Evelyn ble tatt opp i menigheten uten å være i kontakt med vann. Hadde pastor Bredesen revolusjonert dåpen? Neida. Evelyn, tøff som hun er, ønsket at dåpen skulle finne sted utendørs, og derfor bar veien videre til Hetlandsvannet.

Det finnes ingen garanti for godt vær på Vestlandet, men denne lørdagen ble de mange fremmøtte fra både Sandnes og Stavanger, velsignet med en av de flotteste dagene så langt dette året. Godværet gjorde det kanskje ekstra fristende å hoppe i vannet med en gang, men Evelyn måtte svare på tre spørsmål før dåpen. Hva betyr: 1) Bibelen, 2) Jesus og 3) menigheten for livet ditt? Hun fortalte blant annet om hvordan menigheten er som en ekstra familie, at Bibelen er et sted hun søker svar på livets mange spørsmål og at Jesus er som hennes beste venn. Både svarene hun gav og selve dåpen var sterke vitnesbyrd, og etterpå, da pastor holdt en appell, var det nok flere som kjente kallet til å følge Evelyns eksempel, eller ble påminnet om hvorfor de en gang valgte å bli døpt.

Tilbake til nyhetsarkiv