Meny
Lukk
De nyvalgte visepresidentene for Generalkonferensen. Helt til høyre står Audrey Andersson som til nå har vært organisasjonssekretær for vår egen divisjon, Den transeuropeiske disvisjon.
Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Generalkonferensen tirsdag

Rapporter og valg.

Dagen i dag begynte med en andakt av Dwain Esmond fra hovedkontoret, der han satte fokus på de tre englebudskapene som en fortelling vi står som del av. Deretter har vi lyttet til rapporter fra sekretariatet ved hovedkontoret. For min del merket jeg meg spesielt at vi riktignok nærmer oss 22 millioner medlemmer, men samtidig har vi for første gang, i 2019, mistet over 1 million medlemmer på ett år alene. Det er tankevekkende. Vi kan glede oss over at stadig flere velger å bli medlemmer, men vi må også ta utfordringen med å ta vare på dem som er i ferd med å skli ut av menighetene våre.

Det er lange dager. Programmet begynner kl. 08, og i går kveld var vi ikke ferdig før nærmere kl. 22. Jeg skal innrømme at lengden på møtene kombinert med en fersk jetlag gjør det noe krevende. Men vi prøver vårt beste. Allerede i går kom valgkomiteen med sin første rapport, der Ted Wilson ble foreslått valgt for en ny periode.

Til morgenen i dag hang tåken tungt over St. Louis. For min del måtte jeg ut for en løpetur langs Mississippi-elven. Tor Tjeransen hadde tipset om parken Gateway Arch National Arch. I tåken var bare fundamentet på det kjente landemerket The Gateway Arch synlig. Men parken var rolig og ga en stille stund før dagens møter.

Ellers er det også inspirerende å se hvor mange som egentlig er involvert rundt hele jorden, i ulike kulturer. Det er herlig å se hvor mange forskjellige mennesker Gud bruker i sin tjeneste.

I løpet av dagen har også sekretærer, kasserer og visepresidenter blitt valgt. Vår egen Audrey Andersson fra Den transeuropeiske divisjon ble valgt inn som én av visepresidentene.

Tilbake til nyhetsarkiv