Lukk
Foto: Malene Helander

Gul dag

Ti dager med påskefortelling.

Torsdag 25. mars var det gul lunsj for å markere påsken i Tyrifjord barnehage. Det meste var gult, alt fra pynt, til påkledning og mat. Noen av barna var gule fra topp til tå, mens andre hadde et gult plagg, eller et plagg med gule detaljer. Barnehagestyrer, Malene Helander, fortalte at hun var overrasket over hvor mange jenter som hadde gule kjoler. Videre fortalte hun om all den gule maten barna spiste: eggerøre, gul paprika, Physalis, maiskolber, scones og sitron. Sitron ble det riktig nok ikke spist så mye av, men det var moro for barna å forsøke å smake uten å skjære grimaser.

Maten ble servert som en buffet der de voksne serverte, slik at det var i tråd med riktig smittevern i koronatider. En av maxi- guttene (maxi-barna er dem som begynner på skolen til høsten) forsynte seg hele fem ganger. Barna satt til bords i en hel time, så det var tydelig at de koste seg.

Malene forteller at barna i barnehagen er flinke, de kan alle fargene og nå husker de kanskje gult ekstra godt. Noe annet de også husker er påskefortellingen fra Bibelen. Hvert år før påske bruker barnehagen ti dager på fortellingen. De starter to uker før palmesøndag og fokuserer på en bit av fortellingen hver dag. De ansatte deler på å formidle fortellingen og har ansvar for forskjellige dager.

Det ble fortalt om inntoget i Jerusalem når barna var på tur i skogen. Alle barna fikk hver sin grankvist og de laget et lite tog der de gikk og ropte hosianna. Barna har også fått høre om nattverdsmåltidet og at Jesus døde på korset, men det viktigste av alt er at de har fått høre at Jesus stod opp fra døden og at graven hans er tom.

Tilbake til nyhetsarkiv