Meny
Lukk
Det var veldig hyggelig å se en så allsidig forsamling – barn, unge og eldre fra forskjellige land og bakgrunner, samlet som en harmonisk storfamilie.
Foto: Melvin Sandelin

Hønefoss med åpen festsal på julaften

Vi knyttet nye vennskapsbånd, og ble kjent med hverandres historier.

Flere i Adventistkirken Hønefoss har hatt en drøm om å åpne kirkedørene på julaften for alle som trenger et hjem og en familie. I fjor gikk planene i vasken på grunn av korona, men i år ble drømmen til virkelighet.

Det var veldig hyggelig å se en så allsidig forsamling – barn, unge og eldre fra forskjellige land og bakgrunner, samlet som en harmonisk storfamilie. Festsalen var smakfullt pyntet, og det var rikelig med mat. Vi knyttet nye vennskapsbånd, og ble kjent med hverandres historier. Barn og eldre lekte og sang i lag.

Kvelden ble avsluttet med en andakt der vi ble minnet om to bilder fra forfatteren Ellen White: Stjernene som skinner klarere jo mørkere natten blir – og de eviggrønne trærne som beholder sin grønne drakt gjennom vinterstormene. Noen ganger stormer det i livet vårt. Når vi ser rundt oss i verden er det mye som er mørkt. Urettferdigheten florerer. Men vi er kalt til å skinne i denne verden – vi er kalt til å spre Guds lys, hans kjærlighet, sannhet og rettferdighet. Alle fikk velge seg en vakker håndlaget stjerne fra det eviggrønne treet med et ord som kunne bære dem gjennom det nye året. Noen valgte «håp», andre «tillit», «fred» eller «kjærlighet» og alle fikk med seg en bok av forfatteren som skrev om stjernene og de eviggrønne trærne. Freden senket seg idet Vlademir (ukrainsk pastor), og Daniel (norsk pastor), avsluttet med bønn, og vi kjente på Guds glede og velsignelse i dypet av hjertet.

Vi vil rette en spesiell takk til ADRA som tilbød seg å sponse arrangementet, og som også bidro til å gi oss et nettverk. I forkant av arrangementet ble vi invitert til kommunens læringssenter slik at vi kunne fortelle de ukrainske flyktningene i området om julekvelden, livsstilsklubben, gudstjenester og andre aktivitetstilbud kirken har. Det gledet oss å se takknemligheten hos gjestene våre på julekvelden, og vi ber om at kirken vår skal fortsette å være et trygt hjem og et bønnens hus for alle folk.

Tilbake til nyhetsarkiv