Lukk
Forsamlingen synger i Bøler kirke på høstmøtet, 29.-30. September 2017.
Foto: Benedicte Pran Wiik/ADAMS.

Høstmøte i Oslo

Hvor kommer jeg fra? Hvorfor er jeg her? Hvordan bør jeg leve? Hvor er jeg på vei?

Helgen 29.-30. september var det høstmøte i Oslo, med Ulsrud menighet som arrangør og Daniel Pel som gjestetaler, og «Vår identitet» som tema. Pel benyttet de store eksistensielle spørsmålene for å belyse temaet: Hvor kommer jeg fra? Hvorfor er jeg her? Hvordan bør jeg leve? og Hvor er jeg på vei?

Pel snakket også om sabbaten som hellig tid. Mange religioner legger mer vekt på hellige gjenstander eller hellige steder, som innebærer at menneskene må oppsøke disse stedene eller gjenstandene. Hellig tid kommer derimot til oss uansett hvor vi er, og blir et uttrykk for at det er Gud som tar initiativet til å søke oss.

Vi ser også fram mot Jesu gjenkomst, men når vi har en forventning om framtiden, må det også innebære en forventning om hva Jesus skal gjøre for oss på mandag, tirsdag, onsdag, osv. Og før Jesus kan komme igjen som konge for sitt folk, må han først bli konge i våre liv.

Vi fikk også høre TriangelosAdventsangerneAdvent Ambassadors og FANA vocal ensemble, samt det nystiftede Ulsrud menighetskor.

Fredagsmøtet foregikk i Adventistkirken Ulsrud, mens vi på sabbaten fikk benytte Bøler kirke i vårt nærområde, som er relativt nybygget.

Helgen med forkynnelse, sang og samvær, minner om en unikt personlig fest som Jesus beskriver i Bibelen: «Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og ham med meg» (Åpenbaringen 3:20).

Tilbake til nyhetsarkiv