Meny
Lukk
Anita-Maria Szabo ble døpt av Per Erik Dekkerhus i Øksne 02.07.2022.

IMPACT engasjert med Sølvgryta og flyktninger

Kafé og tur med flyktninger.

«Kanskje vi skulle starte en kafé her i kirken?»

Adventistkirken i Kongsberg ligger i nærheten av sentrum, og i 2015 ble «Krona» bygget like ved, med universitet, bibliotek og kino. Mon tro om folk ville ønske å komme til kirken for å spise sunn og god mat?

Den siste uken i juni kom IMPACT til Kongsberg. Da fikk menigheten hjelp til å markedsføre kaféen Sølvgryta og drive den i en uke for å prøve ut konseptet.

«44 personer som aldri har vært i kirken vår før, kom til Sølvgryta. Mange sa at de likte maten og at de vil komme igjen,» sier medarbeider Thomas Frick.

«Jeg er så glad og takknemlig for at den visjonen endelig har blitt til virkelighet,» sier pastor Per Erik Dekkerhus.

Våren 2022 åpnet et av landets største flyktningmottak i Kongsberg. Mange unge flyktninger ble med på naturutflukter sammen med IMPACT-deltakere. Tre av deltakerne kunne flytende ukrainsk eller russisk, og var flinke til å oversette og omgås de andre.

«I dag er det lettere å snakke med mennesker om Gud, og jeg var glad for å kunne tjene mine landsmenn fra Ukraina,» sier Diana Poltavets.

I tillegg bidro IMPACT med stand på gaten, utdeling i postkasser, og konsert fredag kveld. På sabbaten var det dåp og rekreasjon ute i naturen. Deltakerne fikk også anledning til å besøke sølvgruvene og Fredheim Livsstilssenter.

Tilbake til nyhetsarkiv