Meny
Lukk
Lærere og elever ved Matteson misjonsskole.
Foto: Senja Pajunen

Inspirasjonshelg på Matteson misjonsskole

Healing hearts

Vi takker Gud for 12 nye studenter til misjonskurset vårt. Skoleåret startet midt i august, med studenter fra Tyskland, Ungarn, Sverige, Danmark, Belgia, Sveits, Latvia og USA, der det eneste målet var opplæring i misjonsarbeid.

Matteson misjonsskole har holdt på i 33 år, og motivasjonen og hensikten er fortsatt den samme: «Sann utdannelse er opplæring i misjonsarbeid. Alle Guds barn er kalt til å være misjonærer» (Ellen G. White, Ministry of Healing, s. 395).

Det er inspirerende å utdanne ungdommer som kan ta på seg oppgaver i Syvendedags Adventistkirkens mange misjonsaktiviteter. Vi ser og erkjenner at «Høsten er stor, men arbeiderne få …» (Lukas 10:2), og derfor ber vi om at alle som fullfører disse kursene vil leve med «Send meg!»-holdningen vi leser om i Jesaja 6:8.

Hvert år gir studieprogrammet elevene anledning til økt erfaring og vekst. «Inspirasjonshelgene» to ganger i året er et godt eksempel på det. Vi har blitt velsignet av en rekke foredragsholdere fra forskjellige deler av verden, og vi gleder oss til neste inspirasjonshelg 11. – 13. oktober, der temaet vil være «Healing Hearts». Foredragsholderen, Jennifer Jill Schwirzer, kommer fra USA, hvor hun har jobbet som rådgiver i «ABIDE Counseling» siden 2013. De siste 30 årene har Jennifer skrevet eller medforfattet 10 bøker, og spilt inn over 150 sanger. Hun tilbyr også seminarer om både åndelige og praktiske emner.

Vi er glade for Schwirzer blir vår gjestetaler ved høstens inspirasjonshelg, ser fram til hva hun vil sin om «Healing hearts». Gud har lovet: «Jeg gir dere et nytt hjerte, og en ny ånd gir jeg inni dere. Jeg tar steinhjertet ut av kroppen deres og gir dere et kjøtthjerte i stedet» (Esekiel 36:26). Men hvordan kan vi la Gud gjøre dette løftet til virkelighet i livene våre? Schwirzer beskriver det slik: «Hvis du regner fra det tidspunktet hvor Adam og Eva allerede hadde fått en syndig natur, var den første synden å lage klær av fikenblader. Med andre ord selvrettferdiggjørelse. «Ikke noe problem Gud. Vi kan løse dette uten deg,» er vårt tankesett. Men jo mer vi prøver å berge oss selv, dess større blir syndeproblemet vårt. Da er det bedre å akseptere Guds egen løsning – å ta imot hans rettferdighet. Fra det øyeblikket vi erkjenner vår avhengig av ham, kan vi bruke vår vilje i harmoni med hans, og lære glede, fred, takknemlighet og tilbedelse» (J.S).

Inspirasjonshelger er ikke bare store muligheter for åndelig input og personlig vekst, men også for å møter venner og nye bekjentskaper fra andre land. Hvis du har lyst til å besøke oss og være med på inspirasjonshelgen, klikk deg inn på hjemmesiden vår og registrere deg der! Registrering med rabaterte priser er tilgjengelig frem til 22. september.

Vi ser fram til å treffe deg der.

Tilbake til nyhetsarkiv