Meny
Lukk
Tone Edmonds organiserte sponsorløpet i Bergen og løp drøyt 16 kilometer på to timer.
Foto: Kristina Vasilievna/Adventist Media Exchange (CC BT 4.0).

Kr 322.000 til ADRA-prosjekter

Møllebakken skole og Bergen menighet med kjemperesultat i hjelpeaksjonen.

Det ble et rekordresultat da Bergen menighet arrangerte markedsdag og Møllebakken skole arrangerte sponsorløp sist uke. Hele kr 322.000 kom inn.

– Vi er selvsagt svært godt fornøyd med resultatene fra disse to arrangementene, sier pastor Arne-Kristian Andersen.

Markedsdag med mange aktiviteter

Onsdag 8. september var det markedsdag ved Adventistkirken i Bergen. Anne Beate Andersen var primus motor i opplegget som hadde mange aktiviteter. Blant aktivitetene utendørs var det ADRA-løype, svampekast, fiskedam og skyting på blink. Helge Hjelland tilbød sykkelreparasjon, og det var faktisk mulig å få en hårklipp.

nydelige brød med ADRAs logo. Foto: Arne-Kristian Andersen/Adventist Media Exchange (CC BT 4.0).

Elever på skolen hadde laget i stand nydelig mat og organisert en restaurant med spennende meny. Kelnere dresset opp og serverte inne i klasserom som for anledningen var forvandlet til restaurant. En av lærerne bakte nydelige brød med ADRA-logo. Det var en eksklusiv vare.

Inne ble det arrangert minikonserter. Publikum kunne betale minimum Kr 50 for å overvære en 15 minutters konsert. Men selvsagt var det ingen øvre grense for hva man kunne betale.

Arrangementet ble veldig godt mottatt i nabolaget, og markedsdagen ble et hyggelig treffpunkt mellom menighet og naboer.

Til sammen kom det inn Kr 42.000 på markedsdagen.

Ivrige elever på sponsorløp

Sponsorløpet 9. september ble en eventyrlig suksess. Hele 85 ivrige løpere stilte til start for å se hvor mange runder på 440 meter de kunne løpe på to timer på Kronsminde stadion.

Tone Edmonds, en av lærerne på Møllebakken skole, var den store inspirasjonskilden og organisatoren. Hun kontaktet mennesker i øst og vest. Hun oppfordret til å sponse elever, og hun oppildnet ungdommene til å løpe for en god sak.

– Jeg har vel sendt om lag 700 SMS’er og Messenger-meldinger, forteller Tone. Hennes iver ga virkelig resultater. Gavmilde menighetsmedlemmer bidro med sponsing til mange elver. Men det har vært folk fra et stort område som har vært med å sponse.

Til sammen kom det inn 280.000 kroner på sponsorløpet.

Tone Edmonds hadde utfordret elevene til å løpe flere runder enn det hun selv kunne klare. De skulle få Kr 50 pr runde de klarte å slå Tone med. Hun klarte å løpe 37 runder. Det er 16 kilometer på to timer. Men seks elever klarte å løpe lenger på den tilmålte tiden. Eliott Hjelland klinket til med hele 41 runder og 18 kilometer.

Pengene strømmet inn til glede for de mange barna som sikres utdanning gjennom ADRAs arbeid i Myanmar.

Det er fortsatt mulighet til å gi til ADRAs årlige hjelpeaksjon.

Tilbake til nyhetsarkiv