Meny
Lukk
Det nye sykehusbygget ved Loma Linda University ble innviet 6. august. Det er tegnet av NBBJ, et av verdens mest nyskapende arkitektbyråer.
Foto: Carl Canwell/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Loma Linda innvier nytt sykehusbygg

Adventistenes flaggskipsinstitusjon moderniseres.

Loma Linda University Health innviet fredag 6. august et nytt sykehusbygg som får navnet Dennis og Carol Troesh Medical Campus. Bygget huser et toppmoderne sykehus for voksne og en barneklinikk.

Det nye anlegget tilfredsstiller de strenge statlige kravene i California til jordskjelvsikring for akuttmottak. Delen på 16 etasjer inneholder det medisinske senteret for voksne, mens barneklinikken holder til i den 9 etasjers høye delen. Det nye sykehuset inneholder det nyeste innen pasientsikkerhet og komfort og ble designet av NBBJ for å videreføre sykehusets 115-årige historie innen omsorg og helseopplæring i det som har blitt en av de mest medisinsk komplekse regionene i USA.

Betydelige gaver har dannet grunnlaget for finansieringen av nybygget. Ledere ved sykehuset takket filantropene Dennis og Carol Troesh for deres gave på 100 millioner dollar til prosjektet.

Delstaten California har bidratt med 165 millioner dollar. Californias finansminister Fiona Ma uttrykte takknemlighet for det sykehuset betyr.

– Jeg vil takke Loma Linda-samfunnet for alt det gode arbeidet og deres utholdenhet for å få dette til.

«Dette er virkelig en historisk dag i historien til Loma Linda University Health,» sa Richard Hart, president for Loma Linda University Health. «Ingen ord strekker til for å uttrykke den oppriktige takknemlighet og glede vi føler når vi åpner disse dørene for samfunnet.»

Loma Linda University Health består av åtte fakultet, seks sykehus og omlag 17 000 ansatte. LLUH er det viktigste senteret for akademisk helsevitenskap i Syvendedags Adventistkirken, og den har sponset mange misjonærer og vært konsulent ved etableringen av de seks andre medisinske fakultetene Syvendedags Adventistkirken driver globalt.

Tilbake til nyhetsarkiv