Lukk
144 elever tar videregående opplæring på Tyrifjord videregående skole i år.
Foto: Tor Tjeransen / Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Omstillinger, men optimisme på TVS

Lave årskull krever innsparinger.

– Jeg har blitt veldig godt mottatt av ansatte og elever, så oppstarten har vært veldig hyggelig, kunne Nina Myrdal som ny rektor på Tyrifjord videregående skole melde i et intervju i Ringerikes blad nylig. Men sannelig fikk hun en krevende omstillingsprosess i fanget sammen med den nye jobben, kan vi legge til.

Elevtallet for det nye skoleåret var ned fra 165 i fjor, til 144 i år. Elevtallet i fjor var allerede et problematisk tall i økonomisk perspektiv, så ytterligere nedgang krevde alvorlige innsparinger for at skolen skulle overleve. Før Nina tok over, gjennomførte derfor styret innsparinger, kutt i stillinger og omorganiseringer i alle avdelinger.

– Årsakene til nedgangen i elevtallet er flere, sier Nina, men hovedårsaken er nedgang i fødselstallet for 2004 generasjonen. Den fortsetter et par år fremover før kurven stiger litt igjen. Det gjelder ikke minst i Hole kommune.

Nedskjæringene rammet alle avdelinger. Styret valgte imidlertid å gjennomføre kuttene i tett samarbeid med de ansattes representanter. Det førte til oppsigelser på kjøkken og internat, mens oppsigelse av lærere og i driftsavdelingene ble unngått ved ikke å fornye midlertidige stillinger og gjennom naturlig avgang. De oppsigelsene som dessverre måtte gjennomføres, ble foretatt på bakgrunn av ansiennitet.

Reorganiseringen medførte også færre ansatte på internatene. Men fortsatt er det døgnvakt med ansatte på jobb så tryggheten ivaretas, understreker Nina.

Likevel er både styret og den nye rektoren optimistiske for fremtiden og har satt seg som mål at skolen skal vokse i årene fremover.

– Jeg liker å tenke på det vi tilbyr på TVS som en pakke, sier Nina. Ja, vi er en videregående skole, men vi har også et internat. Det gir i seg selv en unik opplevelse. Men vi har mer i pakka! Tro, samhold og læring er stikkordene for innholdet i pakka vår. Vi tilbyr et miljø med kristne lærere og ansatte, og vi har en menighet på stedet som også gir rom for engasjement og tilhørighet. På fritiden tilbyr vi aktiviteter som fostrer både sosial og fysisk vekst.

– Så selv om vi ikke er perfekte, er jeg stolt av «pakka» vil tilbyr og er trygg på at veldig mange vil ha glede av den, sier Nina.

Tilbake til nyhetsarkiv