Meny
Lukk
Victor Marley og Camilla Gustafsson utenfor Moor Close på Newbold College.
Foto: Victor Marley/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)

Pastorhilsen fra Newbold

Teologistudier i koronatid.

-Jeg trives godt med både studiene og med kallet som pastor, sa Camilla Gustafsson, da jeg møtte henne på Newbold College en tidlig vårdag i februar. Vi satt i noen lenestoler i vestibylen på Schuil House, et av internatbyggene. Vi så ut av vinduet over en forholdsvis stille Campus. Newbold har så vidt begynte å åpne opp igjen etter pandemien, og det er fortsatt mye undervisning som skjer online.

– Vi har det bra, vi som er her, sier Camilla, – vi blir en sammenspleiset gjeng.

Camilla har lenge kjent at Gud kaller henne til pastoral tjeneste. Hun begynte studiene i 2020, så hun har ikke hatt en normal studiegang. I lengre perioder under pandemien var Camilla hjemme i Lofoten og fikk all undervisning på nett. På noen måter opplevde hun det som en positiv ting. For dermed fikk hun mulighet til å jobbe som assistentpastor i en deltidsstilling, noe hun trivdes med, og bare bekreftet det kallet hun kjenner.

Mens Camillas undervisning foregår fysisk akkurat nå, er det åtte andre teologistudenter knyttet til Norge som fortsatt blir undervist online. Kristoffer Robin Thunem er en av dem. Han ligger ett år foran Camilla, og er ferdig med sin Bachelorgrad til sommeren. Under pandemien har Sandnes og Stavanger menigheter hatt gleden av hans tjeneste på samme måte som Camilla. Høstsemesteret var Kristoffer fysisk til stedet på Newbold, og da møtte jeg han også. Kristoffer kunne fortelle om hvor inspirerende studiene har vært på Newbold.

Newbold har vært gjennom en omstrukturering de siste par årene. Alt handler nå om at Newbold skal bli et senter for teologisk utdannelse for fremtidige pastorer. Det nye programmet er et robust akademisk program, men det legges samtidig større vekt på praktisering av teologien som pastor, leder og evangelist i møte med dagens sekulære europeisk kultur.

Camilla og jeg gikk sammen bort til spisesalen hvor vi fikk en god lasagne. Påskeliljene var i full blomst og solen skinte. Newbold er et vakkert sted om våren. Vakkert er det også å høre Camilla fortelle hvordan studiene hennes styrker troen hennes, og inspirerer og motiverer til det arbeidet som venter henne i Norge. Vi gleder oss.

Tilbake til nyhetsarkiv