Lukk
Rundt 130 deltakere på høstens seniortreff lytter til Sigve og Serena Tonstad.
Foto: Trygve Andersen/ADAMS.

Seniorforeningens høsttreff

Tydelig tale og sterke utfordringer fra Sigve og Serena Tonstad.

17. september strømmet seniorer fra fjern og nær til Sandefjord Adventistkirke til høsttreff. Og det er ikke ofte vi har vært så mange, rundt 130 personer fylte godt opp i benkeradene. Og hvorfor så mange? Det kan sikkert være flere gode grunner, men hovedgrunnen må vel være at vi lokket med foredrag av Serena og Sigve Tonstad om svært interessante emner. Emner som tydeligvis interesserte en litt større gruppe enn vanlig.

Forsamlingen ble ønsket velkommen av Frøydis Liseth, og Reidar Larsen hadde en andakt, før Sigve slapp til med sitt foredrag. Og han hadde mange tankevekkende overraskelser på lur. Han tok utgangspunkt i tekster i Det gamle testamente om hvordan jødene skulle forholde seg til sine nabofolk, med Guds sterke oppfordringer til jødene om å minnes at de selv hadde vært slaver i Egypt. Han leste ellers opp svært spesielle uttalelser fra Martin Luther om hva man burde gjøre med jødene, som ga mange hakeslipp. Men han satte det også inn i en større sammenheng, om hvordan både jøder og andre grupper av mennesker har blitt urettferdig behandlet opp gjennom historien, også av kristenheten.

Sigve skapte et engasjement i salen, både om dette og om hans andre hovedemne, som gikk på hvordan vi vurderer de muslimske flyktningene som sprer seg i vår egen del av verden i dag. Det ble mange spennende innfallsvinkler til dette, både om muligheter og om utfordringer.

Sigve fikk også en liten bolk på slutten av dagen, hvor han blant annet dro inn de store perspektivene på hvordan «Vesten» har rotet det til i «Østen» med sine kriger i våre dager.

Vi fikk servert en deilig middag, laget til av Erik Steinsvåg, og servert med god hjelp av lokale krefter i Sandefjord menighet. Takk til dere som bidro med dette.

Etter middagen fikk vi litt musikk, før vi slapp til Serena. Hun var helt tydelig på hjemmebane med sine gode råd om livsstil og helse, og vi ble oppdatert med de siste undersøkelser om hva som er bra for oss med hensyn til mat og mosjon.

Samlingen ble rundet av med litt forfriskninger, før vi kunne dra hjem, litt visere enn da vi kom.

Tilbake til nyhetsarkiv