Meny
Lukk
Psykiateren Torben Bergland presenterte Generalkonferansens nye ressursside for hjelp med depresjon, angst og traumelidelser 10. oktober.
Foto: Lucas Cardion/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Styrket arbeid for psykisk helse

Kirkens internasjonale helseavdeling lanserer ressurser.

På verdensdagen for psykisk helse, 10. oktober, lanserte Generalkonferansen en webside med ressurser for å gi hjelp og støtte til mennesker som strever med depresjon. Dette er en måte Adventistkirken internasjonalt tar samfunnsansvar innenfor et område som berører svært mange mennesker.

Depresjon er et stort helseproblem over hele verden. Ifølge Verdens Helseorganisasjon lider omkring 280 millioner mennesker av en eller annen form for depresjon. Adventistkirken bidrar til å gi trøst, håp og helbredelse til mennesker som opplever slike lidelser. Det gjøres i form av prosjektet som kalles «ReMindEd». Det engelske ordet inneholder et ordspill som antyder en endring i tankegang.

Dr. Torben Bergland, en av nestlederne ved Generalkonferansens helseavdeling, presenterte det nye prosjektet og tilhørende webside under Generalkonferansens styremøte ved kirkens hovedkontor i Silver Spring i Maryland i USA. Bergland er psykiater og arbeidet i flere år ved Modum Bad.

Han minnet styremedlemmene om at Adventistkirken er kalt til et oppdrag og gjennom kirkens helsebudskap gir et nådig budskap til alle som sliter.

Websiden framstår som en fyldig ressurs med filmer, animasjoner og artikler om forskjellige sider ved depresjon, angst og traumelidelser. Alle ressursene holder en høy faglig standard. For hver av kategoriene depresjon, angst og traumelidelser er den første animasjonsvideoen en video som forklarer hva den aktuelle tilstanden er. Et eksempel er animasjonen What is depression?

– Disse ressursene er skapt for å gi trøst, håp og helbredelse til verden, og for å vise ekte sympati med dem som lider, sa Bergland, som fortalte at ReMindEd-websiden kan være et første berøringspunkt med Adventistkirken. Noe som kan skape en lengsel etter mer.

Det Bergland viste den 10. oktober, er bare begynnelsen av dette ressursmaterialet. Målet er å ha ressursene tilgjengelig i flere språk i løpet av året.

Videoene og animasjonene på ReMindEd-websiden fungerer godt som utgangspunkt for videre samtale om temaet.

Tilbake til nyhetsarkiv