Meny
Lukk
Fra venstre: Bjeate og Jehdeiah.
Foto: Linndis Rasmussen

To nye misjonærer klare til tjeneste

Fra misjonsskole til misjonsmark.

Bjeate (19) og Jehdeiah (21) er to nye misjonærer nå i høst. En blir i Norge som Ettåring, og en drar hjem til Filipinene med Adventist Frontier Mission (AFM).

Søstrene vokste opp på Filipinene i et hjem hvor faren var pastor og moren sykepleier. Økonomiske vanskeligheter førte til at moren reiste til Norge da barna var små. Faren ble den som fikk omsorgen for dem. Savnet av morskjærligheten var sterk hos søstrene, og da faren døde, fulgte de etter sin mor og kom til Norge som tenåringer i 2015 hvor de bosatte seg i Larvik.

På offentlig skole i Norge ble de konfrontert med spørsmål om det å være kristen og adventist.

– Vi har alltid vært aktivt med i menigheten, men det var først da vi kom til Norge, og ut av «adventistboblen», at vi forstod at forholdet vårt til menigheten og til Jesus mest var basert på vane og tradisjon. Vi manglet et personlig forhold til Jesus, forteller jentene.

– Jeg følte meg tom, sier Bjeate.

Jehdeiah forteller at da hun var yngre, møtte hun en adventistmisjonær på Filipinene som sådde et frø i henne. Hun så at denne misjonæren hadde et gudsforhold hun selv ikke hadde. Da hun kom til Norge, og møtte andre tenåringer, følte hun seg dradd i ulike retninger. Men minnet om denne misjonæren hadde skapt en lengsel i henne etter et dypt personlig forhold med Jesus.

Så ble de kjent med Mattesonskolen. Og for å gjøre en lang historie kort, begynte de der i 2020, begge to.

Det året forandret dem begge. Gjennom bibelstudium, undervisning og samvær med andre unge kristne, vokste det frem et nytt åndelig liv som nå har gitt dem et brennende ønske om å bli misjonærer selv. Så nå skal Jehdeiah være ettåring i Mysen menighet og Bjeate reise tilbake til Filipinene med AFM.

Vil du støtte en misjonær?

De som reiser ut for AFM, må selv skaffe midler til reise og opphold. Derfor søker Bjeate sponsorer til sin tjeneste. Hun må samle inn totalt $ 13.500, eller ca. kr 115.246 innen 1. september. Selv har hun når dette skrives, samlet $ 6.000 dollar (kr 51.227). Hun vil også få noe støtte av ØND. Men private som ønsker å støtte en misjonær, er velkommen til å bidra. Du kan sende pengene til DNU på konto 3000.30.33100, øremerket «AFM og Bjeate», så vil de formidle det videre til henne.

Tilbake til nyhetsarkiv