Lukk
Elevene ved Tyrifjord barne- og ungdomsskole synger i aulaen på Tyrifjord videregående skole under gudstjenesten som markerte 50 års drift for skolen.
Foto: Tor Tjeransen / Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Tyrifjord barne- og ungdomsskole markerer 50 år

Sabbaten 16. mars feiret Tyrifjord barne- og ungdomsskole (TBUS) 50 års drift. Det skjedde under den årlige skolegudstjenesten TBUS er ansvarlige for i Tyrifjord menighet.

Feiringen fant sted fire år forsinket. Det må pandemien ta skylden for. Skolens første skoleår var nemlig 1970/71. Men i 2020 var det pandemien som satte en stopper for alle samlinger av noen størrelse.

De 77 elevene som går på Tyrifjord barne- og ungdomsskole er kjempefornøyde med skolen sin. Under gudstjenesten fikk forsamlingen høre innslag fra mange av elevene. De synes at miljøet på skolen er fantastisk. De trakk fram det faktum at på TBUS kan de yngste elevene ofte leke godt med de eldste. Slikt er selvsagt lettere på en liten skole med relativt få elever enn på en stor skole. Den personlige oppfølgingen var også en av tingene elevene satte stor pris på.

Under en jubileumsfeiring er det også tid til å tenke litt tilbake til den første tiden skolen var i drift. Det første skoleåret var Synnøve Roland lærer og Henrik Løvhøiden rektor på den todelte skolen som holdt til i et enkelt klasserom i underetasjen på jentenes internat på Tyrifjord videregående skole. Det ene klasserommet var blitt delt i to slik at det ble ett rom for elevene i småskolen og ett for elevene i storskolen.

Under jubileumsgudstjenesten mintes Synnøve Roland hvordan de yngste elevene mente det var dødelig urettferdig at elevene i storskolen hadde en klassetime mer enn dem. De små ville også gå mer på skolen. En dag var dette blir så alvorlig for de minste at de plent nektet å gå hjem etter endt skoledag.

Tyrifjord barne- og ungdomsskole har elever med svært variert bakgrunn. Om lag 50 % av elevene kommer fra adventisthjem og blant skolens elever og ansatte er det bakgrunn fra hele 27 forskjellige nasjoner. I tillegg til norsk behersker elevene derfor en rekke ulike språk.

Under gudstjenesten fikk Bjørnsten Arntsen gode ord og takk for sin utrettelige innsats for skolens bygg gjennom mange år.

Jubilanten har en helt klar drøm for framtiden. Skolen ønsker seg en flerbrukshall. Nå jobber ledelsen med å få tall på bordet for å tydeliggjøre hva drømmen koster. Så får de besluttende organene etter hvert si sitt.

Rektor Susan Ursett (t.h.) takket Bjørnsten Arntsen for hans utrettelige innsats for skolens bygg gjennom mange år. Foto: Tor Tjeransen / Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Tilbake til nyhetsarkiv