Meny
Lukk
Foto: Hope Channel Norge

Ukens videohilsen fra Den norske union

Sommeren 2021.

Hei. I dag har caps på og solbriller fordi jeg har lyst til å snakke om sommeren og sommerens arrangementer. Men kanskje det er best at jeg tar disse av, i hvert fall foreløpig.

Sommerens stevner og arrangementer er, for mange, et åndelig og sosialt høydepunkt. Jeg er derfor sikker på at samtlige lurer på hvordan det blir med arrangementene nå til sommeren.

Kirkens innstilling gjennom hele pandemien har vært å få til det vi kan, på en forsvarlig og solidarisk måte. Det gjelder også denne sommeren. Vår barne- og ungdoms organisasjon, SABU, har jobbet intenst og kontinuerlig med ulike scenarier og fulgt nøye med på hva som er mulig innenfor de nasjonale smittevernstiltak.

Planlegging har foregått over flere uker og denne uken har jeg hatt samtaler både med SABU, og med Pastor Daniel Pel og hans kone, Silvia, som arrangerer Levende Vann-stevnet. Etter samtalene kan jeg informere dere om at sommerens arrangementer vil skje i år, forutsatt at pandemisituasjonen ikke blir verre og smittevernreglene ikke blir strengere.

Jeg må likevel understreke at vi fortsatt ikke lever i normale tider og alle arrangementer vil være mindre i størrelse og se litt annerledes ut.

For det første, blir det antageligvis et makstak på ca. 200 deltagere på alle arrangementer. Vik Camping i Nisser har allerede gitt beskjed om dette, mens på Fyresdal blir det avstandskravet som setter et lignende tak.

For at så mange som mulig kan få en sommerstevneopplevelse i år, har SABU gått inn for å dele opp sommerstevnet i uke 28, slik at familier med yngre barn vil prioriteres på Nisser, mens tenåringer og unge voksne vil få sine egne stevner på Tyrifjord videregående skole. Dette betyr at ca. 100 tenåringer og ca. 100 unge voksne kan få gleden av å samles til åndelig og sosialt samvær på Tyrifjord. På Nisser kan 200 stykker samles for å oppleve mye av det vanlige tilbudet for både barn og voksne.

Jeg vil takke Tyrifjord for at dette har blitt gjort mulig. Takk også til Gry Beate og hennes stab i SABU som har jobbet frem gode planer, som dere vil høre mer om så snart som mulig.

Det er også mye planlegging som foregår for at Levende Vann-stevnet kan gjennomføres. Her kommer det også mer informasjon i løpet av noen dager, og jeg takker Silvia og Daniel Pel for de planene som nå legges.

Speiderleir er planlagt for uke 30 og er et arrangement som vil kunne drives nesten som vanlig. Men her blir det også ekstra plass, ekstra fasiliteter og noen begrensninger i forhold til avstand og sosial kontakt.

Til sist vil jeg nevne IMPACT. IMPACT er et initiativ som drives for å gi unge mennesker muligheten til å være engasjert i misjonsarbeid i Norge. Det har vært vanlig å samle ungdommer på ett sted i en stor gruppe, men i år blir dere flere mindre IMPACT-prosjekter slik at man begrenser sosial kontakt mellom ungdommer fra ulike deler av landet. Dette betyr at flere menigheter kan få muligheten til å ta imot en engasjert gruppe ungdommer i uke 25. Det blir også noe videokontakt mellom gruppene. Takk til Henrik Norlin og IMPACT-styret som har jobbet frem et konsept sammen med SABU, som gjør dette gjennomførbart.

Som sagt, kommer det mer informasjon om alle disse arrangementene i løpet av de neste dagene og ukene. Jeg vil oppmuntre deg til å melde deg på når påmeldingene åpner. For vi trenger å se hverandre, vi trenger felleskapet og vi trenger å tilbe Gud sammen.

God sabbat til deg og dine.

Tilbake til nyhetsarkiv