Lukk
Rundt sytti ungdommer var med på ungdomshelgen i Kongsberg den 18-20 november.
Foto: Per Erik Dekkerhus

Ungdomshelg i Kongsberg

Hvem er Gud?

Den 18-20 November 2022, var det ungdomshelg i Kongsberg og Fredheim. Gjestetaleren, Tim Riesenberg, er en svært sosial og menneskekjær akuttlege fra USA. I tillegg til bred kunnskap om helse og kropp, har han en lidenskap for å fortelle andre om Guds kjærlighet. Han ønsker å fortelle hvem Gud er, og vise hvordan Bibelen er en guide i livet. Den varme utstrålingen bevitner at dette er noe han selv genuint tror på, og et budskap han ønsker å dele.

Tim er en sporty lege. Han deltok på blant annet isbading, tok badstue og gikk fjelltur. På kveldene var det sosiale aktiviteter, bordspill og latter til langt på natt, likevel var ungdommene engasjerte, og møtte opp til frokost tidlig dagen etter.

Det var en inspirerende helg med en god blanding av sosialt og åndelig påfyll. Helgen startet Tim helt grunnleggende med tittelen «Who is God?». Hvordan vil du forklare Gud til noen som ikke tror? Er det mulig å forklare Guds karakter og eksistens hvis du ikke tror det som står i Bibelen? Vi ble fremlagt rikelig med vitnesbyrd fra naturens verden, i anatomi, fysiologi og vår emosjonelle og mentale sammensetning. Fra banebrytende forskning, til noen av de eldste skriftlige opptegnelser i verden, lærte Tim oss hvem Gud er, hvordan han er, og hva han tenker om oss.

På lørdag kveld hadde han en andakt om å stole på Guds ord. I denne verden er det lett å bli lurt. Ting som er ondt kan tilsynelatende virke godt. Derfor skal vi ikke gå etter hva hjertet og følelsene sier, men finne svar i Bibelen, Gud ord. Tim avsluttet helgen med å fortelle hvordan man kan leve til man er 100 år. Et av punktene han dokumenterte, var at å leve som en adventist fører til at man lever i gjennomsnitt 5- 10 år lengre enn andre.

Pastor Per Erik Dekkerhus legger til: «Det var en fryd å se et syttitall glade ungdommer denne helgen. Høydepunktet var gudstjenesten da Tim talte om Guds kjærlighet når han gir sinn Sønn. Jesus ville ha kommet ned til jorden om det var for ‘én av oss’. Vi forstod alle litt mer av Guds uendelige kjærlighet. Det blir så personlig når Gud sier: ‘du er min’. Veldig mange fornyet sitt forhold til Jesus, og flere gav utrykk for at de vil døpes. Og allerede nå har jeg gleden av å lese Guds ord med en av dem og forberede til dåp. Takk for at du ber for dem.

Tilbake til nyhetsarkiv