Lukk
Mekele er en by med 323.000 innbyggere og er hovedstad i Tigrayregionen i Etiopia. Dette er sentrum for den pågående konflikten i Etiopia.
Foto: Britt Celine Oldebråten/ADRA.

Uroen i Etiopia bekymrer

Mange mennesker i Tigrayregionen har behov for nødhjelp. Uroen i Etiopia bekymrer, og ADRA jobber med hvordan vi best kan hjelpe – så snart det blir mulig.

Enn så lenge er området ikke tilgjengelig, og all kommunikasjon er kuttet. Aktuell nødhjelp er mat, sikre utdanning og trygge arenaer for barna, vann og sanitær. Arbeid med nødhjelp vil komme i gang så snart situasjonen tillater.

ADRA Norge har allerede åpnet for innsamling til katastrofehjelpen her:  https://gi.adranorge.no/nodhjelp/prosjekt2/fundraising_cause/20002

ADRA har et kontor med seks ansatte i regionhovedstaden Mekele, og vi er bekymret for deres sikkerhet. Det viktigste arbeidet til regionskontoret er å gi yrkesutdanning til ungdommer i området. Konflikten i Tigray skjer i en region som ble hardt rammet av gresshoppesvermene tidligere i år – der mange mennesker sårt trenger støtte til mat. ADRA har også programmer i nabolandene Sudan, Sør-Sudan og Somalia. Frykten er at krisesituasjonen blir langvarig og at konflikten i Tigray eskalerer og påvirker stabiliteten i andre regioner i Etiopia og nabolandene.

Adventistkirken har ifølge SDA Yearbook sju menigheter i Mekele og Tigray med om lag 460 medlemmer. ADRA har arbeidet i Etiopia siden 1982, og jobber nå i regionene Oromia, Somali, Afar, Tigray og Gambella. ADRA Norges utdanningsprogram, som støttes av Norad, gjennomføres i Oromia-regionen, og er enn så lenge lite påvirket av uroen som i hovedsak skjer nord i landet.

Tilbake til nyhetsarkiv