Meny
Lukk
Uforlignelig hygge og glede under Adventistkirkens julebord.
Foto: Malin Andersen/Dan Viggo Jensen

Vegetarisk julebord i Mandal

Just do it!

For tredje året på rad var det søndag 24. november igjen duket for vegetarisk julebord i Adventistkirken Mandal. Den ellers romslige festsalen og to barnesabbatskolerom ble fylt av i overkant av 100 vegetarsultne sørlendinger. Ekstra koselig var det at 70-80 av disse var gjester som kom spesielt for anledningen.

Middag
Det dufter av god vegetarmiddag som står fint dandert utover to langbord. Grønnsaker, poteter, middagskaker av alle slag, nøttesteker, nøtteruller og alt annet hva nøtter kan knas og formes til, innbyr til god julemiddag. Etter kraftig korsang av «i Jesu navn går vi til bords» med «her kommer dine arme små» som melodi, ble måltidet startet, og det tok ikke lang tid fra siste tone før serveringsbordene var omringet. Selv sto jeg og ordnet kaker under middagen, og da jeg var ferdig var matfatene som slikket rene, både på enkeltbordene og serveringsbordene. Det er ingen tvil om at det falt i smak.

Konsert
Etter middagen ble alle invitert opp til kirkesalen, der vi hadde et musikkprogram bestående av kjente allsanger, duetter, soloer og andakt. Det runget godt i kirka vår da over 100 sørlandsstemmer stemte i på allsangen. Vi har det høyt under taket allerede, men da vi sang deilig er jorden, var det som taket løftet seg og ble enda høyere. Jeg kunne ikke annet enn å smile der jeg satt ved pianoet og spilte til, og hos organisten var smilet intet mindre under den stemningsfulle avslutningssangen.

«Det var så rørende», «Vakkert budskap», «Dere skulle holdt på lenger» og «Skal dere ha en julekonsert jeg kan komme på?» var noen av de oppmuntrende kommentarene vi ble møtt med etter musikkprogrammet.

Dessert
Etter musikken gikk vi tilbake til festsalen, der det nå var dekket med gode, stort sett sunne, desserter. Det ble tatt opp en kollekt under desserten, og jeg antar at også den falt godt i smak, da det kom inn omtrent kr 18.000 i kollekt til ADRAs hjelpeaksjon. Det var munter stemning i kirken da alle mandalittene tok på jakker og sko og takket for seg. Med store smil og flere «God jul» og «takk for i kveld, dette var til stor velsignelse» vinket de takk for denne gang.

Det er så uvurderlig givende å samles om en begivenhet som dette, for en ellers liten menighet som Mandal. Vi er heldige som har en primus motor som steller i stand til julebord, og som inkluderer og engasjerer oss andre til å bidra der vi kan. Alle som ønsker, kan bidra med de talentene og nådegavene de har, via matlaging, organisering, pynting, borddekorasjoner, teknikk, musikk og enda mer.

I år, som før, var det vegetariske julebordet til stor velsignelse, og det gir oss tro på at kirken både kan og vil fylles!.

Tenker din menighet på å ha vegetarisk julebord?

Gjør som nike – just do it!

Tilbake til nyhetsarkiv