Lukk
Foto: ADRA

ADRA i Marokko etter jordskjelv

Massiv ødeleggelse og behov for hjelp.

ADRAs beredskapsteam var raskt på bakken i Marokko klare til å levere humanitær nødhjelp til ofrene i kjølvannet av det dødelige jordskjelvet og etterskjelvene som ødela landet, 8. september. Det store skjelvet, med en styrke på 6,8 og en dybde på 18,5 kilometer (ca. 11,5 mi), forårsaket massiv ødeleggelse og tap av liv, og etterlot utallige mennesker og byer i desperat behov for hjelp, ifølge lokale tjenestemenn.

«ADRA begynte hjelpearbeidet ved så snart som mulig å sende beredskapspersonell fra Spania og andre land for å aktivt vurdere situasjonen i Marokko og gi akutt hjelp til de som trenger det,» sier Mario Oliveira, leder for beredskap i ADRA International. «Vi oppfordrer det internasjonale samfunnet til å huske i sine bønner de tusener av familier som har mistet sine kjære og nå er hjemløse, og til å stå i solidaritet med Marokko og støtte gjenreisningsarbeidet. Ved å jobbe sammen kan vi gjøre en meningsfull forskjell i livene til de som er berørt av denne tragedien.»

Episenteret for jordskjelvet var i Atlasfjellene, 71 kilometer sørvest for Marrakech. Ifølge FN har tragedien fordrevet over 300 000 mennesker, etterlatt tusenvis skadet og hjemløse og drept mer enn 2900 mennesker. Eksperter indikerer at skjelvet er det største som har rammet det nordafrikanske landet på 120 år.

FN tror at mer enn 100 000 barn har blitt rammet av det kraftige jordskjelvet. De mest presserende behovene, ifølge lokale myndigheter, er nødly, sanitæranlegg, vannforsyninger og medisinsk behandling.
ADRA har tillatelse til å arbeide i landet som har 37,9 millioner innbyggere. Marrakech er landets fjerde største by.

Vil du hjelpe ADRA med å være klar når katastrofer rammer, kan du merke gaven nødhjelp. Kontonummeret er 3000.30.31035.
Eller gi med Vipps eller kort her: https://gi.adranorge.no/nodhjelp/marokko

 

Tilbake til nyhetsarkiv