Lukk
Adventisten David Maraga (64) ble tatt i ed som høyesterettsjustitiarius i Kenya 19. oktober 2016.
Foto: Diane Kibuuka/ADAMS.

Adventist blir høyesterettsjustitiarius i Kenya

Adventisten David Maraga (64) ble tatt i ed som høyesterettsjustitiarius i Kenya 19. oktober 2016.

Maraga har lang er faring som jurist og dommer. Han ble høyesterettsdommer i 2003.

David Maraga er en mann som setter troen høyt og står fast på bibelske prinsipper. I 2012 skapte han overskrifter da han i en vurderingsrunde av dommere tok en bibel og avla ed på at han aldri i sin tid som dommer hadde tatt imot bestikkelse og aldri ville gjøre det.

Da han ble intervjuet for oppgaven som høyesterettsjustitiarius var Maraga tydelig på at han ikke ville gjøre tjeneste på sabbaten. Det skapte også overskrifter i Kenya.

Maraga sa da at det ville være svært problematisk for ham å gjøre tjeneste i en rettssak som strakk seg inn i sabbaten. Han ville i så fall avtale med en dommerkollega om å ta over oppgaven.

Før dommer Maraga ble tatt i ed som høyesterettsjustitiarius tilkalte han Blasius Ruguri, leder for Adventistkirkens Øst-Sentralafrika divisjon, for at han kunne be for den gjerningen han skulle ta fatt på.

Adventister i Kenya er stolt over at en mann fra deres rekker er utnevnt til en så viktig stilling som høyesterettsjustitiarius. Adventistkirken har 867,000 medlemmer i Kenya.

Tilbake til nyhetsarkiv