Lukk
Damaris Reyes Miranda (51), leder for barne- og ungdomsarbeidet i Syvendedags Adventistkirken i Artemisa på Cuba, takker Gud for biblene og barnebøkene som menigheten mottar gjennom bibelutdelingsprosjektet "Bibelkurver".
Foto: Hans Johan Sagrusten/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Adventister på Cuba takker Gud for bibler

Gud svarer på bønner om bibler og kristne bøker.

I Syvendedags Adventistkirken i Artemisa, 70 kilometer vest for Havanna på Cuba, er pastorer og medlemmer takknemlige for et nytt lass med bibler som distribueres i landet.

De siste tiårene har bibeldistribusjonen på Cuba vært organisert gjennom Bibelkommisjonen (Comisión Bíblica) på øya. I september ble den formelle opprettelsen av Bibelselskapet på Cuba vedtatt, noe som gjør det til medlem av paraplyorganisasjonen United Bible Societies.

Det siste tiåret har bibeldistribusjonen på Cuba hatt stor betydning for landet. I 2018 ble prosjektet “En million bibler til Cuba” fullført med støtte fra bibelselskaper over hele verden. I dag er ca. 60 % av en befolkning på 11 millioner kristne. Cubanerne opplever en utfordrende økonomisk situasjon, og alle bibler som distribueres på øya, er sterkt subsidiert av bibelvenner over hele verden.

Nylig lanserte Bibelselskapet på Cuba et nytt distribusjonsinitiativ kalt «Bibelkurvene». Ledere fra ulike kirkesamfunn på Cuba smilte bredt da de samlet seg i Syvendedags Adventistkirken i Artemisa og så eskene med bibler og kristne barnebøker på kirkens podium. Snart skulle disse verdifulle bøkene deles ut til familier som lengter etter en egen bibel.

Damaris Reyes Miranda (51), leder for barne- og ungdomsarbeidet i Syvendedags Adventistkirken i Artemisa på Cuba, takker Gud for biblene og barnebøkene som menigheten mottar gjennom bibelutdelingsprosjektet “Bibelkurver”. Foto: Hans Johan Sagrusten/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Damaris Reyes Miranda (51) takker Gud for biblene og barnebøkene som menigheten hennes mottar gjennom prosjekt «Bibelkurvene». Hun er veldig glad for at hun endelig har noe å gi til barna som deltar på feriebibelskolen, og til foreldrene deres.

Damaris er leder for barne- og ungdomsarbeidet i Syvendedags Adventistkirken i Artemisa. Hun vokste opp i menigheten og har vært engasjert i barnearbeidet i mange år. Menigheten har rundt sytti medlemmer, og den har to avleggere med nyplantede menigheter.

«Hva er planen din med biblene du har fått i dag?»

«Jeg gleder meg til å bruke dem i menighetens skole. Jeg driver en sommerskole med sytti barn, og jeg har ikke hatt noe å gi til barna når de er ferdige. Både barna og mødrene deres spør etter bøker.»

«Jeg er veldig glad for det Bibelselskapet gjør! Det har vært en bekymring for meg at jeg ikke har hatt noe å gi til barna, og jeg takker Gud for dette bønnesvaret!»

David hjelper til med å stable bøker foran Syvendedags Adventistkirken i Artemisa på Cuba. Bøkene skal snart deles ut til familier i området gjennom prosjektet “Bibelkurver” som Bibelselskapet på Cuba har satt i gang. Foto: Hans Johan Sagrusten/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Damaris forteller at barna som deltar på feriebibelskolen, ikke kommer fra menigheten. De fleste kommer fra familier med vanskeligheter. De har problemer med alt fra vold og misbruk til økonomi.

«Basert på din erfaring, hva gjør bibelhistoriene med barna?»

«Vi lærer dem om Jesus, og vi lærer dem hvordan de skal leve i samfunnet. Vi lærer dem å være venner og å samarbeide med andre.»

«To barn var veldig vanskelige å håndtere. Men vi lærte dem at i kirken sier vi unnskyld og tilgir hverandre. Jeg er så glad for at jeg kan være en del av dette. Det er dette jeg elsker å gjøre i kirken», sier Damaris med et stort smil.

«Er det noen spesielle bibelfortellinger som kommuniserer godt med barn?»

«Ja, selvfølgelig. Historien om den fortapte sønnen, blant annet, og historien om Jesus som helbreder ti spedalske.»

Det er rundt 40 000 adventister fordelt på 360 menigheter på Cuba. Den cubanske union driver Cuba Adventist Theological Seminary.

Les mer om hvordan Bibelselskapet i Norge støtter bibeldistribusjonen i Cuba.

Alain Montano, generalsekretær i Bibelselskapet på Cuba, med en kurv fylt med “Biblia Familia” og andre kristne bøker da han beskrev utdelingsinitiativet “Bibelkurvene” under et arrangement i syvendedagsadventistkirken i Artemisa på Cuba 25. september 2023. Foto: Hans Johan Sagrusten/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Tilbake til nyhetsarkiv