Lukk
I kjølvannet av innreiseforbudet til USA for borgere fra sju muslimske land har rektor for Andrews University forsikret internasjonale studenter om disse studentenes betydning for universitetet. Globusen ved universitetets inngang er et tydelig signal om lærestedets internasjonale orientering.
Foto: Darren Heslop/ADAMS.

Andrews University reagerer på innreiseforbudet

Rektoren for adventisteide Andrews University i Michigan forsikrer den multikulturelle studentmassen ved universitetet om fortsatt støtte etter USAs innreiseforbud for borgere fra sju land med muslimsk majoritetsbefolkning.

Da president Donald Trump fredag 27. januar signerte presidentordren om et umiddelbart innreiseforbud til USA for borgere fra Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen, reagerte mange med vantro og engstelse for hva ordren ville innebære i praksis.

Søndagen etter at presidentordren var signert, sendte rektoren for Andrews University, Dr. Andrea Luxton, en e-post til universitetets studenter og ansatte med forsikring om at «våre internasjonale studenter er en berikelse for miljøet og verdsettes høyt.»

Rektoren minner om at alle elevene er betydningsfulle for universitetsmiljøet. Hun påpeker at presidentordren vil bety lengre behandlingstid for visumsøknader for kommende studenter fra en del land og ber søkere ta høyde for dette.

Rektoren ber også inntrengende studenter fra de sju berørte landene som eventuelt skulle ha reiseplaner om å forbli i landet fordi de neppe vil slippe inn i landet igjen.

Luxton runder av e-posten med følgende paragraf: «Gjennom alt dette forsikrer jeg om at våre internasjonale studenter og deres familier er svært viktige for oss. Det mangfoldet dere tilfører vår campus, er avgjørende for rikdommen og styrken i samfunnet ved Adrews University, og vi ser fortsatt fram til å ønske velkommen studenter fra hele verden til Berrien Springs.»

Andrews University i Berrien Springs i Michigan er Adventistkirkens viktigste universitet og har studenter fra alle deler av verden. Den internasjonale delen av studentmassen teller om lag tusen studenter fra nitti land. Universitetet er blant de universitetene i USA med høyest andel internasjonale studenter. Universitetet ble grunnlagt i 1874 og tilbyr 130 forskjellige studieretninger på bachelornivå og 70 fagfelt for mastergrad i tillegg til doktorgradsstudier.

Tilbake til nyhetsarkiv