Meny
Lukk
250 kommunikasjonsmedarbeidere i Adventistkirken møttes til fagdager i Montenegro fra 20.-24. oktober.
Foto: Jim Botha/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

Digital teknologi brukes for å spre evangeliet

Kommunikasjonsmedarbeidere fra 41 land på kurs.

Fra 20. til 24. oktober var over 250 ledere innen kommunikasjon og menighetsmisjon fra hele den transeuropeiske divisjonen (TED) og den intereuropeiske divisjonen (EUD) samlet i Budva i Montenegro til konferansen GAiN Europe 2023. GAiN står for Global Adventist Innovation Network. Med det turkisblå Adriaterhavet som et fantastisk bakteppe møttes deltakere fra 41 nasjonaliteter med et felles mål: å få opplæring, finne inspirasjon og fremme samarbeid, og på den måten effektivt bygge ned barrierene som har skilt dem fra hverandre i deres felles oppdrag med å dele evangeliet digitalt.

Atmosfæren på GAiN Europe 2023 var rørende og til å ta og føle på, og ble forsterket av tilbedelsen i allsangen Dario Bratics og forsangerne ledet i tillegg til sterke personlige vitnesbyrd. Deltakerne kunne ikke unngå å legge merke til at det lå noe helt spesielt i luften. I andaktene fikk vi høre dypt personlige opplevelser, der ledere som Billy Biaggi, visepresident i Generalkonferansen (GC), Mário Brito, president i EUD, og Daniel Duda, president i TED, delte sine egne trosreiser.

Sabbatsprogrammet gjorde et dypt inntrykk. Daniel Duda tok utgangspunkt i sine egne erfaringer fra oppveksten i et kommunistisk land og snakket om åpne dører og lot seg inspirere av Åpenbaringen 3:8. «Se, jeg har satt foran deg en åpnet dør, som ingen kan stenge.» Han fortalte hvordan han følte seg «livredd» da han som ung pastor ble invitert til å lede den største menigheten i landet. Duda oppmuntret imidlertid tilhørerne til å se på dagens utfordringer som muligheter. «Livet leves forlengs, men forstås baklengs – forestill deg mulighetene!», sa han. «Imagine the possibilities!»

«Imagine the possibilities!» – forestill deg mulighetene, sa Daniel Duda i sin sabbatspreken under GAiN Europe 2023. Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

GAiN Europe var også en plattform for å hedre dedikerte kommunikasjonsledere. Deres engasjement og lidenskap virkelig er inspirerende. Catalin Claudiu Barbulescu, daglig leder for Speranta TV i Romania, mottok en pris på vegne av organisasjonen for deres arbeid og fremragende formidling av evangeliet på rumensk. Andre Brink, leder for True South Media, ble også hedret for sitt livslange engasjement for å støtte Syvendedags Adventistkirkens misjon gjennom medier og kommunikasjon.

Griselda Rosales fikk også en plakett for sitt banebrytende arbeid på Island. David Neal, leder for kommunikasjonsavdelingen i TED, overrakte prisen til henne og anerkjente hennes «ekstraordinære dedikasjon, urokkelige engasjement og innsats for å bane vei for etableringen av Hope Channel på Island». Han uttrykte takknemlighet og sa: «Arbeidet ditt har ikke gått ubemerket hen. Takk, Griselda!»

I tillegg til åndelig og faglig oppmuntring bød GAiN Europe på et vell av opplæringsmuligheter. Fem forskjellige temaområder med kursing – institusjonell kommunikasjon, sosiale medier, teknologi, samt filmskaping, ga deltakerne en rekke kurs å velge mellom.

Foredragsholderne kom fra Europa, Amerika og til og med Australia. Blant dem var Brad Kemp, administrerende direktør i Adventist Media Australia, som utforsket veien fra siloer til samarbeid, mens Daryl Gungadoo, Media Lab Director i Adventist Review, utforsket det komplekse landskapet av publikumsfordommer. Carlos Magalhães, Digital Strategies Manager i den søramerikanske divisjonen, delte innsikt i Feliz7Play-plattformen, blant mange andre verdifulle kurs.

I tillegg til de praktiske kursene var det også tid til nettverksbygging og kameratskap på GAiN Europe. Søndag ettermiddag fikk deltakerne anledning til å besøke den pittoreske gamlebyen i Kotor, som står på UNESCOs verdensarvliste. De mest eventyrlystne av dem tok fatt på en 1200 meter bratt tur opp til toppen av forsvarsmurene, med fantastisk utsikt over byen og Kotorbukten. Andre derimot koste seg med lokal iskrem i den vakkert bevarte middelalderbyen.

GAiN Europe 2023 var et unikt møte mellom menighetens hensikt, innovasjon og tro, der kommunikasjons- og misjonsledere kom sammen for å samarbeide om det felles oppdraget med å spre evangeliet.

Å oppsummere ånden og erfaringene fra GAiN Europe er en vanskelig oppgave, men det Helen Piris, Social Media Manager for Heroes App, sa under avslutningsprogrammet, gir dyp gjenklang. Som digital nomade takket hun GAiN Europe for å ha «vakt hennes kjærlighet til Syvendedags Adventistkirken på nytt» og for å ha demonstrert essensen av et fellesskap av troende som er opptatt av å dele evangeliet. Konferansen viste hvordan et slikt fellesskap virkelig kan se ut.

Bildetekst: Helen Piris fra Paraguay takket arrangørene av GAiN Europe 2023 for en fantastisk konferanse. Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange (CC BY 4.0).

En hjertelig takk til alle som gjorde GAiN Europe mulig! Med spesiell takknemlighet til de internasjonale gjestene, inkludert representantene fra Generalkonferansen. Williams Costa Jr. leder for Generalkonferansens kommunikasjonsavdeling og hans dedikerte team fortjener spesiell anerkjennelse for sin støtte, og det samme gjelder Justin Kim, redaktør for Adventist Review, som delte sin visjon og strategi under en plenumssesjon. Takk til alle dere som gjorde GAiN Europe til et minneverdig arrangement!

Tilbake til nyhetsarkiv